The Rolling Stones naar Amsterdam ArenA en GelreDome

Rolling Stones Pinkpop

Drie jaar na het Pinkpop-optreden komt The Rolling Stones weer naar Nederland! Als onderdeel van de Stones – No Filter Tour geeft de band op 30 september een concert in de Amsterdam ArenA, gevolgd door een show op 15 oktober in GelreDome, Arnhem.

Tijdens de komende Europese stadiontour spelen de Stones naast de nodige klassiekers ook nieuw materiaal. Afgelopen december bracht de legendarische band het goed ontvangen album Blue & Lonesome uit, bestaande uit een aantal bluescovers. Volgens producer Don Was werken Mick, Keith, Ron en Charlie ook aan een plaat met zelfgeschreven materiaal. “We zitten midden in de opnames”, vertelde hij eind vorig jaar in Lust For Life 067. “De helft is al gedaan, en onlangs heb ik met Mick in Los Angeles de rest van de songs doorgenomen. Ik ga ervan uit dat de plaat in de eerste helft van 2017 verschijnt.”

In juni 2014 stond The Rolling Stones voor het laatst in Nederland, toen als headliner op het festival Pinkpop. Over dat optreden schreven we destijds: “Na de show en het bijbehorende vuurwerk valt nog maar eens op hoeveel man de Stones anno 2014 op de been brengen. Als mieren krioelen de bezoekers over de festivalweide, op zoek naar de uitgang. Voldaan. Niemand is vanavond afgevallen, sommigen zullen bekeerd zijn. The Rolling Stones is een religie die aan kracht nog niks heeft ingeboet.”

De kaartverkoop voor zowel het optreden in Amsterdam als de show in Arnhem start aanstaande vrijdag 12 mei om 10.00 uur.

Foto: Raymond van Olphen
The Rolling Stones op Pinkpop 2014

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.