The Smashing Pumpkins in juni naar AFAS Live

Billy Corgan onthulde begin dit jaar al plannen voor een nieuwe tournee met oorspronkelijke leden van The Smashing Pumpkins. Vandaag kondigde de band een concert in Nederland aan: op 11 juni staan de heren in AFAS Live, Amsterdam.

Naast frontman Corgan maken ook oorspronkelijke leden Jimmy Chamberlin en James Iha weer deel uit van de nieuwe tour, aangevuld met gitarist/toetsenist Jeff Schroeder. Van de originele bezetting ontbreekt alleen bassist D’arcy Wretzky. Zij verklaarde in een interview met Alternative Nation: “Billy zegt dat hij me heeft uitgenodigd om mee te spelen, maar dat is een totale leugen. Hij heeft me nooit ergens voor gevraagd.”

Deze bijna-reünie van de originele Pumpkins leverde onlangs ook een nieuw album op met de forse titel Shiny And Oh So Bright Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun. Het is de eerste langspeler sinds Monuments To An Elegy uit 2014, maar in de tussentijd bracht frontman Corgan onder de naam William Patrick Corgan nog wel zijn tweede soloplaat Ogilala uit.

De kaartverkoop voor het concert in AFAS Live start vrijdag 30 november om 10.00 uur.

Foto: Cristel Brouwer
The Smashing Pumpkins in 013, 27 juli 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.