Thom Yorke in juli 2020 naar AFAS Live

Radiohead-frontman Thom Yorke staat op 6 juli 2020 in AFAS Live, Amsterdam. De show maakt deel uit van de Europese tak van zijn Tomorrow’s Modern Boxes-tour, waarmee hij momenteel door de Verenigde Staten reist.

Yorke staat samen met Radiohead-producer Nigel Godrich en visueel kunstenaar Tarik Barri op het podium. Het trio voert nummers uit van Yorke’s albums The Eraser, Tomorrow’s Modern Boxes en ANIMA, en bevat ook songs van de band Atoms For Peace en de filmsoundtrack Suspiria.

Afgelopen juni verschenen Yorke’s meest recente album ANIMA en de bijbehorende korte film met dezelfde titel, gemaakt door Paul Thomas Anderson. De plaat is geproduceerd door Godrich en het London Contemporary Orchestra is op alle negen nummers te horen. Het is het eerste album waarmee de muzikant in de Billboard Dance/Electronic Albums-lijst staat.

Yorke is uiteraard bekend als zanger, songwriter en multi-instrumentalist van de alternatieve rockband Radiohead, maar het multi-talent treedt ook op als dj en heeft meerdere succesvolle soloprojecten. Zijn eerste soloplaat kwam uit in 2006, waarna hij Atoms For Peace oprichtte in 2009 om de songs live te kunnen spelen. Naast Yorke maken Godrich, Flea, Mauro Refosco en Joey Waronker deel uit van deze formatie. De 51-jarige zanger wordt gezien als een van de meest invloedrijke zangers van zijn generatie. In 2019 werd hij samen met de andere leden van Radiohead toegevoegd aan de Rock & Roll Hall Of Fame.

Lang hebben fans niet moeten wachten op de terugkeer van de Radiohead-frontman. Afgelopen zomer stond Yorke nog op Down The Rabbit Hole en vorig jaar gaven Godrich, Barri en hij als trio een veelgeprezen optreden in Carré.

De kaartverkoop voor de show in AFAS Live start vrijdag 18 oktober om 10.00 uur.

Foto: Luuk Denekamp
Radiohead in Ziggo Dome, 14 oktober 2012

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.