Titeltrack van Seasick Steve’s nieuwe dubbelalbum te beluisteren

Seasick-Steve---Live-2013---De-Vereeniging

Het is inmiddels tien jaar geleden dat Seasick Steve doorbrak en om dat te vieren verschijnt op 7 oktober zijn nieuwe dubbelalbum Keepin’ The Horse Between Me And The Ground. Het titelnummer kun je nu alvast beluisteren.

Seasick Steve was eind 2006 te zien in het televisieprogramma van Jools Holland en na dat optreden ging het ineens razendsnel met zijn carrière. Dankzij zijn opmerkelijke performance en dito gitaren werd de bluesmuzikant populair in Engeland en daarbuiten en mocht hij artiesten als Nick Cave en Led Zeppelins John Paul Jones – die ook op albums van Seasick Steve te horen zijn – tot zijn beroemde bewonderaars rekenen.

Inmiddels zijn we tien jaar verder en is zijn achtste plaat Keepin’ The Horse Between Me And The Ground op komst, een heus dubbelalbum waarop Seasick Steve weer genres als blues, rock, Americana en folk samenbrengt in door hemzelf geschreven en geproduceerde songs. Eén daarvan, de titeltrack, kun je hieronder beluisteren. De man komt in oktober ook naar Nederland voor drie shows: op 11 en 12 oktober in Paradiso, Amsterdam en op 16 oktober in Paard van Troje, Den Haag.

Foto: Willie Kerkhof
Seasick Steve in De Vereeniging, 11 oktober 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.