Toto vervangt Snow Patrol op Bospop 2019

Snow Patrol zou de eerste dag van Bospop 2019 afsluiten, maar vandaag heeft de band bekendgemaakt om medische redenen de hele tournee te moeten annuleren. De nieuwe headliner van vrijdag 12 juli is Toto.

In een officiële verklaring schrijven de leden van Snow Patrol dat pianist/gitarist Johnny McDaid aan zijn nek geopereerd moet worden en hij door minstens twee mensen vervangen zou moeten worden. Aangezien ook leadgitarist Nathan Connolly niet van de partij kan zijn, besloot de band de komende Europese shows te annuleren. “Het zijn niet alleen hun gitaar- en pianopartijen die we zouden missen. Hun achtergrondzang is ook essentieel voor onze sound en de energie die ze brengen is onvervangbaar.”

In plaats van Snow Patrol reist Toto op de eerste Bospop-dag af naar het Limburgse Weert. De Amerikaanse hitmachine, bekend van hits als Africa, Rosanna en Hold The Line, stond in maart vorig jaar nog in een uitverkochte Ziggo Dome. Die show werd gefilmd voor de onlangs verschenen live-cd/dvd 40 Tours Around The Sun. Toto stond in 2010 voor het laatst op Bospop.

De andere headliners van het festival, dat dit jaar drie dagen beslaat, zijn John Fogerty en Sting. Snow Patrol is overigens niet de eerste act die moest afzeggen. Onlangs werd de band The Magpie Salute vervangen door Danny Vera, die nu op zaterdag 13 juli optreedt. Het festival vindt wederom plaats op Evenemententerrein A2 Weert Noord.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.