Toto in maart naar de Ziggo Dome

Toto1 foto Bert Treep

Toto bestaat veertig jaar en dat wordt op zaterdag 17 maart gevierd met een concert in de Ziggo Dome, Amsterdam. Om het feest compleet te maken, brengt de Amerikaanse hitmachine in februari ook een compilatie uit met daarop zowel de grootste hits als nieuw werk.

In mei 2015, kort na de release van het meest recente album Toto XIV, speelden de heren ook al in de Ziggo Dome. Over dat concert schreef Lust For Life: “De AOR-hitmachine onderstreept nog maar eens dat het repertoire uit meer bestaat dan alleen de meezingpop van grijsgedraaide hits als Africa en Rosanna. Selecties van het recente album Toto XIV zijn daar mooie voorbeelden van, met flinke scheuten hardrock in Burn en progressieve rock in Great Expectations. Tijdens beide nummers valt op hoe goed Joseph Williams (zoon van de beroemde filmcomponist John Williams) nog steeds de hoge noten pakt.”

De komende show in Amsterdam maakt deel uit van de 40 Trips Around The Sun-wereldtournee, waarmee het veertigjarig bestaan van Toto gevierd wordt. “Deze tour wordt heel speciaal voor ons en de fans”, aldus gitarist Steve Lukather in een persbericht. De kaartverkoop start dinsdag 20 juni om 10.00 uur.

Foto: Bert Treep
Toto in de Ziggo Dome, 30 mei 2015

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.