Trailer van nieuwe Eric Clapton-documentaire te bekijken

Eric-Clapton

De nieuwe documentaire Eric Clapton: Life In 12 Bars ging afgelopen weekend op het Toronto International Film Festival in première. De film volgt de hoogtepunten van Claptons carrière, maar laat ook een persoonlijkere kant van zijn leven zien. Bekijk de trailer hieronder!

De documentaire is geregisseerd door Lili Fini Zanuck, die bekend is van de film Rush, waarvoor Clapton de muziek schreef. Voor de documentaire maakt ze gebruik van archiefbeelden van concerten, home video’s en brieven. De beelden worden ondersteund door interviews met de gitaarvirtuoos zelf en belangrijke personen in zijn leven, zoals zijn grootmoeder Rose Clapp en ex-vrouw Pattie Boyd. Maar ook B.B King, Jimi Hendrix en George Harrison komen aan het woord.

De film volgt Claptons carrière van zijn begin bij The Yardbirds en Cream tot zijn solocarrière, maar laat ook zien hoe hij opgroeide met een minderwaardigheidscomplex en daar in de veeleisende muziekindustrie mee worstelde. Daarnaast komen zijn turbulente liefdesleven, alcohol- en drugsverslaving en het overlijden van zijn vierjarige zoon in 1991 (waarna hij Tears In Heaven schreef) aan bod.

Eric Clapton: Life In 12 Bars is vanaf 10 februari 2018 te zien op de Amerikaanse televisiezender Showtime. Wanneer de documentaire in Nederland te zien is, is nog niet bekend.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.