Triggerfinger, The Scene en De Staat doneren nummer voor actie Rode Kruis

Triggerfinger

Achttien voornamelijk Nederlandse artiesten, waaronder Triggerfinger, The Scene en De Staat, hebben een nummer gedoneerd om geld in te zamelen voor hulpverlening aan kinderen in conflictgebieden.

De liedjes komen op een cd met de titel Vergeten Liedjes Voor Vergeten Kinderen, die vanaf vandaag te downloaden is. De achttien artiesten stuurden nummers in die nooit eerder een album haalden of om andere redenen nog niet de aandacht kregen die ze in hun ogen verdienden.

Gijs de Vries, algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis laat via een persbericht weten dat de cd een eerbetoon is aan die miljoenen mensen die op dit moment heel hard hulp nodig hebben: “De allerkleinsten, de kinderen, zijn daarin het meest kwetsbaar. Je zou hen de vergeten slachtoffers kunnen noemen.” De opbrengst van de albumverkoop gaat specifiek naar hulp in Zuid-Soedan, Syrië en de Centraal-Afrikaanse Republiek. Eric Corton, ambassadeur van het Rode Kruis, is de initiatiefnemer van het project.

Naast de bovengenoemde artiesten droegen ook Niels Geusebroek, Kovacs, Ilse DeLange & JB Meijers, Milow, Racoon, Greg Holden, Jett Rebel, Tessa Rose Jackson, White Lies, Marike Jager, a balladeer, Go Back To The Zoo, BLØF, Janne Schra en Fink een liedje aan voor de cd.

Foto: Willem Schalekamp
Triggerfinger op Lowlands, 15 augustus 2014

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.