Twee postuum verschenen Jimi Hendrix-albums na jaren weer verkrijgbaar

Jimi Hendrix

Twee postuum uitgebrachte platen van Jimi Hendrix zijn vanaf volgende maand na lange tijd weer verkrijgbaar. The Cry Of Love en Rainbow Bridge bevatten nummers die de iconische rocker bedoeld had voor zijn onvoltooide album First Rays Of The New Rising Sun.

Hoewel de nummers later op andere postume Hendrix-releases terechtkwamen, waaronder een plaat uit 1997 die alsnog de werktitel First Rays Of The New Rising Sun meekreeg, waren ze in 1971 voor het eerst te horen op de lp’s The Cry Of Love en Rainbow Bridge. De opnames kwamen tot stand tussen december 1969 en de zomer van 1970 in New York. Naast Mitch Mitchell (drummer van The Jimi Hendrix Experience) en bassist Billy Cox (Band Of Gypsys) deden ook enkele beroemde gastartiesten mee, onder wie Steve Winwood en Chris Wood van Traffic, Buddy Miles en Stephen Stills.

De twee albums waren lange tijd niet meer leverbaar en Rainbow Bridge is zelfs nooit eerder op cd verschenen (The Cry Of Love in 1992 wel, maar ook deze release verdween op een gegeven moment uit de schappen). De platen zijn nu geremasterd door Bernie Grundman en vanaf 16 september verkrijgbaar op cd en vinyl.

Vorige maand maakten de firma Experience Hendrix LLC en Sony Music bekend na een jarenlange juridische strijd de rechten in handen te hebben van tientallen opnames die Hendrix tussen 1965 en 1967 maakte met de r&b-groep Curtis Knight & The Squires. Het is nog niet bekend wanneer deze nummers officieel uitgebracht worden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.