U2 in oktober naar de Ziggo Dome

U2
Afgelopen maand kwam U2 met het langverwachte album Songs Of Expercience en vandaag maakte de band uit Ierland bekend dat ze dit jaar een tour door Europa geven, met op zondag 7 oktober een stop in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Afgelopen zomer deden de heren de Johan Cruijff Arena twee keer aan voor het dertigjarig jubileum van het album The Joshua Tree. Het album werd in 2015 door de lezers van Lust For Life uitgeroepen tot een van de vijftig belangrijkste platen aller tijden. De tour was een kleine omleiding naar het tweede deel van het album Songs Of Innocence dat in 2014 uitgebracht werd en met wisselende reacties werd ontvangen.

Drie jaar later is het veertiende studioalbum van U2 er dan eindelijk. Over Songs Of Experience schreef Lust For Life: “Deze cd zou een in de harde realiteit gepokt perspectief moeten bieden. Maar uiteindelijk komt juist dit album over als enigszins naïef. Niet dat het allemaal veel uitmaakt, want dit relatief ingetogen U2-album bevat een overvloed aan weemakend mooie melodieën. En eerlijk is eerlijk, Bono zingt genuanceerder dan ooit te voren, ook wanneer de woorden zelf hem gemakkelijk tot theatrale demagogie hadden kunnen verleiden.”

U2 staat bekend om de vernieuwingen die ze in de concerten proberen te stoppen. Zo ook bij de aankomende eXPERIENCE + iNNOCENCE tour, waar het podium in het midden van de zaal zal staan. De kaartverkoop voor het concert in de Ziggo Dome start vrijdag 26 januari om 10.00 uur.

Foto: Anton Corbijn

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.