UFO en Navarone naar CityRock Eindhoven

Navarone

Zoals eerder aangekondigd werd, vindt CityRock dit jaar plaats in zowel Leeuwarden als Eindhoven. Voor de editie in de laatstgenoemde stad zijn vandaag twee nieuwe namen bekendgemaakt: hardrocklegendes UFO en de Nederlandse rockband Navarone.

UFO bestaat al sinds 1969 en maakte vooral in de jaren zeventig veelgeprezen albums als Phenomenon (1974), Lights Out (1977) en Obsession (1978). Dat de band rondom zanger Phil Mogg vooral live goed tot zijn recht kwam, bleek wel toen in 1979 de klassiek geworden live-dubbelaar Strangers In The Night verscheen. De Britse hardrockers brachten in 2015 hun meest recente album uit: A Conspiracy Of Stars, al weer het 22ste werkstuk in het UFO-oeuvre.

Ook de jongere rockers van Navarone komen op vrijdag 8 september naar het Klokgebouw in Eindhoven, waar CityRock dit jaar voor het eerst plaatsvindt. De band bracht onlangs het album Oscillation uit, dat de top tien van de Nederlandse albumlijst haalde. In Lust For Life 068, nu in de winkel, lees je een uitgebreid artikel waarin zanger Merijn van Haren praat over zijn favoriete rockzangers uit de jaren negentig.

Eerder werd al de komst van hardrockformatie Europe naar het Klokgebouw bevestigd. Die band speelt ook tijdens de CityRock-editie in Leeuwarden (9 september), waar verder onder andere Fischer-Z, King Of The World, Navarone en The Grand East optreden.

Lees hier ons festivalverslag van CityRock 2016.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.