UPDATE: Gary Moore toch gestorven aan hartaanval

Gary MooreGitarist Gary Moore blijkt toch niet te zijn gestikt in zijn eigen braaksel na een avond flink doorzakken. In tegenstelling tot eerdere berichten blijkt de doodsoorzaak een hartaanval te zijn geweest. Moore werd wereldberoemd bij de band Thin Lizzy en scoorde later een aantal grote hits als soloartiest met onder andere Still Got The Blues en Oh Pretty Woman.

Gisteren werd door Adam Parsons, de manager van Thin Lizzy, gemeld dat de muzikant tijdens zijn slaap was gestikt in zijn eigen braaksel; een bewering die bij nader inzien onjuist blijkt te zijn. Die conclusie werd vandaag door de BBC naar buiten gebracht nadat het stoffelijk overschot van Moore door dokters was onderzocht.

Moore werd afgelopen zondag om vier uur ‘s nachts door zijn vriendin bewusteloos in een suite van het Kempinski-hotel aan de Costa Del Sol te Spanje aangetroffen, slechts gekleed in zijn onderbroek.

Gary Moore zou in mei een concert geven op het Festival Highlands in Amersfoort. Ook stond er een nieuw album gepland.
Moore debuteerde in 1969 bij de groep Skid Row. Tien jaar later nam hij samen met Thin Lizzy de welbekende klassieker Black Rose op, later scoorde hij samen met Phil Lynott, frontman van de band, de hit Out In The Fields. Zijn grootste solosucces was het album Still Got The Blues, dat in 1990 verscheen.

Gary Moore werd 58 jaar.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.