Van Halen voorbij volgens David Lee Roth

Slecht nieuws voor Van Halen-fans: volgens frontman David Lee Roth is het einde van de hardrockband in zicht. Dat meldt hij in een nieuw interview.

“Ik denk dat Van Halen voorbij is en dat dit de volgende fase is”, vertelt Roth aan radiostation 101WRIF. Er werd gesproken over een nieuwe tour van de band, maar deze is al meerdere keren gecanceld. De zanger vervolgt: “Ik heb de band de facto geërfd, wat dat ook betekent. Ik denk dat het betekent dat als je iets erft, je dat in volle trots moet doen. Van Halen komt niet terug op de manier waarop je ons kent. Eddie [Van Halen] heeft zijn eigen verhaal om te vertellen. Dat is niet aan mij om te doen.”

Van Halen werd in 1972 opgericht door de broers Eddie en Alex van Halen. De band viel op dankzij Eddie’s two-hand tapping-gitaartechniek en Roths opvallende performances, waarmee hij de grens opzocht tussen hardrock en showbusiness. Met hun debuutalbum behaalden de muzikanten al snel platina in Amerika. Ook de volgende platen werden positief ontvangen: Van Halen werd een groot succes.

De band kreeg al gauw te maken met spanningen. Roth werd in 1985 uit de band gezet, waarna Eddie, Alex en bassist Michael Anthony met wisselende zangers verdergingen. In 2007 kwam Roth terug bij de band. Anthony werd gelijktijdig vervangen door Eddie Van Halens zoon Wolfgang.

Van Halen trad op 4 oktober 2015 voor het laatst op. Door de jaren heen werkten de muzikanten ook aan andere projecten. In januari en maart 2020 geeft Roth een concertreeks in Las Vegas met maar liefst 26 songs uit zijn zowel zijn solo- als zijn Van Halen-carrière. Op het moment hebben de Van Halen-broers zich nog niet uitgesproken over Roths statement.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.