Videopremière: nieuwe lyric-video van Ayreons The Source

Ayreon Cristel Brouwer

Metalcomponist Arjen Lucassen heeft een nieuwe lyric-video vrijgegeven voor zijn nummer Run! Apocalypse! Run!. De song is afkomstig van The Source, zijn meest recente album onder de projectnaam Ayreon. Bekijk de clip hier!

The Source is het twaalfde album dat gitarist, componist en producer Lucassen onder de naam Ayreon heeft uitgebracht. Hij begon in 1995, geïnspireerd door klassieke rockopera’s als The Who’s Tommy, aan zijn inmiddels enorm uitgebreide metalopera Ayreon. Zijn door sci-fi geïnspireerde opera’s spelen zich vrijwel altijd af in de ruimte en op fictieve planeten. Met The Source keert Lucassen terug naar het universum van 01011001, zijn plaat uit 2008. The Source is een prequel in de tijdlijn van Ayreon en beschrijft wat vooraf ging aan het verhaal dat Lucassen vertelde in 01011001.

Onder anderen Kamelot-zanger Tommy Karevik, Dream Theaters James LaBrie en Epica-zangeres Simone Simons zijn op Run! Apocalypse! Run! te horen. “Tijd voor wat ‘good old’ speedy progmetal”, omschrijft Lucassen zijn track zelf. De nieuwe lyric-video, die hieronder te bekijken is, is gemaakt door illustrator Wayne Joyner.

Lust For Life sprak voor LFL070, die nu in de winkel ligt, met Lucassen in Space Expo te Noordwijk over de fascinatie voor sci-fi en zijn theorie over ons heelal. “Wij leven slechts in één klein universum binnen een enorm multiversum”, vertelde de componist.

Foto: Cristel Brouwer

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.