Vijftig jaar Woodstock wordt gevierd met nieuw festival Tribute To Woodstock

Dit jaar is het alweer vijftig jaar geleden dat 400.000 mensen naar Bethel in de VS trokken voor wat de geschiedenisboeken in zou gaan als het hoogtepunt van het hippietijdperk: Woodstock. Deze legendarische gebeurtenis wordt zaterdag 1 juni 2019 gevierd met het nieuwe Nederlandse festival Tribute To Woodstock.

In het Noord-Brabantse Loosbroek-Bernheze zal een eerbetoon plaatsvinden aan het legendarische Woodstock, dat in de zomer van 1969 voor zowel opschudding als muziekgeschiedenis zorgde. Legendarisch zijn vooral Jimi Hendrix’ uitvoering van The Star-Spangled Banner en Joe Cockers bewerking van With A Little Help From My Friends.

Tijdens Tribute To Woodstock treden verscheidene tributes op, van onder andere Ten Years After (door Hundred Seventy Split, met origineel bandlid Leon Lyons, die zelf in 1969 op Woodstock op de planken stond), Jimi Hendrix (door Julian Sas en band), Santana (door Santanico), The Band (door Le Band), The Who (door Substitute), Creedence Clearwater Revival (door Callahan Clearwater Revival) en Joe Cocker (door Back On Track). Naast muziek is er op de camping en het festivalterrein ook een uitgebreid randprogramma met kunst, kampvuren, meditatie en een shisha lounge.

Tribute To Woodstock vindt plaats op 1 juni. Peace Pigeon (early bird)-tickets kunnen nog tot en met 22 februari gekocht worden en vanaf zaterdag 23 februari start de reguliere kaartverkoop.

Foto: Hundred Seventy Split

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.