Vijftigjarig jubileum Led Zeppelin wordt gevierd met nieuw live-album

Het is dit jaar een halve eeuw geleden dat Led Zeppelin opgericht werd en als het aan Jimmy Page ligt, wordt dat jubileum gevierd met een nieuwe live-release. “Het is heel anders dan alle andere dingen die we hebben uitgebracht”, aldus de gitarist.

Page maakte zijn plannen voor de nieuwe archiefrelease bekend tijdens een interview met het Britse Planet Rock. “Ik kan er nog niet veel over verklappen, maar er is een opname die zal verschijnen. Het is heel anders dan alle andere dingen die we hebben uitgebracht en het geeft een ander beeld dan How The West Was Won of The Song Remains The Same. Ik kijk ernaar uit om mensen deze muziek te laten horen. En er komt nog veel meer uit. Er zijn verschillende releases die in de komende tien jaar zullen verschijnen.”

Uiteraard werd ook de onvermijdelijke vraag over de mogelijkheid van een Led Zeppelin-reünie aan Page voorgelegd. Volgens de 74-jarige gitarist is de kans daarop nog altijd bijzonder klein. “Je moet de feiten onder ogen zien. Het is inmiddels meer dan tien jaar geleden dat we in de O2 in Londen optraden. Dat was één echt concert en sindsdien hebben we niets meer gedaan, dus ik betwijfel of we nog meer gaan doen. Ik denk echt dat die tijd voorbij is.”

In 2016 vertelde Page in Lust For Life 064 dat hij en Robert Plant elkaar weer zagen toen ze enkele dagen door moesten brengen in de rechtbank in Los Angeles, vanwege een aanklacht van plagiaat. “Het was goed om Robert weer eens te zien. We hebben bijgepraat en zijn uit eten geweest, zonder dat ter sprake is gekomen of we ooit nog iets gezamenlijks zullen doen. Het belangrijkste is dat we het uitstekend met elkaar kunnen vinden.”

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.