Whitesnake brengt album met Deep Purple-covers uit

Whitesnake 013

David Coverdale nam onlangs met zijn band Whitesnake nummers op die hij in de jaren zeventig al zong als lid van Deep Purple. Deze nieuwe versies verschijnen op 19 mei op The Purple Album, waarvan de track Stormbringer al te beluisteren is.

Coverdale, die tussen 1973 en 1976 deel uitmaakte van Deep Purple op de albums Burn, Stormbringer en Come Taste The Band, noemt het nieuwe Whitesnake-project een hommage aan zijn oude band. “Hiermee bedank ik Deep Purple voor de kans die ik meer dan veertig jaar geleden heb gekregen”, meldt de zanger. “Ik zei tegen Ritchie Blackmore: ‘Jullie hebben me op een ongelooflijke reis meegenomen die nog steeds niet afgelopen is en ik had me geen betere leraren kunnen wensen’. De Deep Purple-universiteit is een bijzondere school geweest. We kunnen niet wachten om deze nummers live te spelen.”

The Purple Album is de eerste release van Whitesnake met gitarist Joel Hoekstra, bekend van de vooral in Amerika succesvolle band Night Ranger. In mei vorig jaar vertrok zijn voorganger Doug Aldrich, die onder meer op het vorige studioalbum Forevermore (2011) speelde en twee jaar geleden nog meedeed tijdens het optreden in 013, Tilburg. De nieuwe Whitesnake-bezetting nam onder meer de Deep Purple-klassiekers Mistreated, Burn en Soldier Of Fortune op. Het reguliere album bevat dertien nummers, de luxe uitgave voegt daar nog twee bonustracks en een dvd aan toe.

Burn
You Fool No One
Love Child
Sail Away
The Gypsy
Lady Double Dealer
Mistreated
Holy Man
Might Just Take Your Life
You Keep On Moving
Soldier Of Fortune
Lay Down Stay Down
Stormbringer
Lady Luck (bonustrack)
Comin’ Home (bonustrack)

Foto: Marco van Rooijen
Whitesnake in 013, 18 juni 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.