Whitney Houston overleden

Whitney HoustonWhitney Houston is zaterdag op 48-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse zangeres, o.a. bekend van de monsterhit I Will Always Love You uit de film The Bodyguard, stierf iets voor 16.00 uur in het Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, Californië.

Whitney Houston werd om 15.55 uur plaatselijke tijd doodverklaard. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht, maar de politie heeft vooralsnog geen aanwijzingen voor een misdrijf gevonden. Volgens de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ is de zangeres mogelijk verdronken in haar bad nadat ze te veel medicijnen had ingenomen. Er zouden geen illegale drugs of alcohol zijn gevonden in haar kamer.

Houston was in Los Angeles vanwege de uitreiking van de Grammy Awards vanavond. De avond voor haar dood trad de zangeres nog op tijdens een concert van Kelly Price. Samen zongen ze het nummer Yes, Jesus Loves Me.

Doorbraak
Whitney Houston brak door in de jaren tachtig met hits als Saving All My Love, How Will I Know en The Greatest Love Of All, allen afkomstig van haar succesvolle titelloze debuutalbum. Tot ver in de jaren negentig domineerde ze de albumverkoop over de hele wereld, ze verkocht in totaal meer dan 170 miljoen albums en singles.

Witte doek
Houston schitterde ook met enige regelmaat op het witte doek. Haar grootste succes was The Bodyguard, waarin zij de hoofdrol vertolkte naast Kevin Costner. Haar vertolking van Dolly Partons Will Always Love You, afkomstig van de soundtrack van The Bodyguard, werd een immense hit en geldt nog steeds als een van de grootste Houston-klassiekers.
Na The Bodyguard uit 1992 speelde ze ook nog in Waiting To Exhale (1995) en The Preacher’s Wife (1996).  

Drugs
De zangeres stond niet alleen bekend om haar muziek, ook vanwege haar roerige privéleven kwam Houston regelmatig in het nieuws. In 2000 werd ze op het vliegveld van Hawaï gearresteerd vanwege marihuanabezit, haar huwelijk met R&B-zanger Bobby Brown was op zijn zachtst gezegd niet altijd even makkelijk en ze kwam regelmatig in opspraak vanwege haar drank- en drugsgebruik.

Comeback
Sinds haar scheiding van de zanger in 2006 werkte ze aan haar comeback. De laatste tijd was ze bezig met opnames voor de film Sparkle, haar eerste filmrol sinds The Preacher’s Wife uit 1996. De film, geïnspireerd door het verhaal van The Surpremes, is een remake van Sparkle uit 1976 en vertelt het verhaal van drie zussen die samen een succesvolle zanggroep vormen en hoe zij omgaan met de hindernissen die bij de opkomende roem horen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.