Woodstock-veteranen treden weer op tijdens Woodstock 50

Om te vieren dat het dit jaar een halve eeuw geleden is dat het legendarische Woodstock-festival plaatsvond, wordt in augustus een speciale jubileumeditie gehouden bij het plaatsje Watkins Glen, New York. Op het affiche van Woodstock 50 staan naast namen als The Killers, Robert Plant en The Black Keys ook verschillende artiesten die tijdens het oorspronkelijke festival optraden, zoals Santana, John Fogerty en David Crosby.

Een aantal artiesten dat tijdens Woodstock in 1969 speelde leeft helaas niet meer, maar Country Joe McDonald, John Sebastian, Santana, John Fogerty (die vijftig jaar geleden als lid van Creedence Clearwater Revival optrad), Melanie, David Crosby, Canned Heat en verschillende leden van Grateful Dead (onder de naam Dead & Company) kunnen in augustus acte de présence geven tijdens Woodstock 50. Andere rockveteranen die het historische evenement een halve eeuw geleden gemist hebben maar nu wel komen opdagen, zijn onder meer Robert Plant And The Sensational Space Shifters en The Zombies.

Michael Lang, mede-organisator van het originele Woodstock, beloofde eerder dit jaar al een ‘eclectische’ line-up, met ruimte voor uiteenlopende genres. Er staan dan ook een heleboel artiesten op het programma die in 1969 nog niet geboren waren. Zo komen ook o.a. The Killers, Miley Cyrus, Rival Sons, The Black Keys, Sturgill Simpson, Greta Van Fleet, Gary Clark Jr., Courtney Barnett, Janelle Monáe en rapper Jay-Z het feestje meevieren. Het complete programma kun je hier bekijken.

Ondertussen zijn er plannen voor nóg een Woodstock-jubileumviering, maar dan in Bethel, op de plek waar het festival oorspronkelijk plaatsvond. Onder anderen Ringo Starr, The Doobie Brothers, The Edgar Winter Band en – wederom – Santana zouden daar al voor gestrikt zijn. Ook in Nederland wordt dit jaar stilgestaan bij vijftig jaar Woodstock. Zo vindt op 1 juni in het Noord-Brabantse Loosbroek-Bernheze een Tribute To Woodstock plaats en treedt Ten Years After (dat in ’69 op Woodstock stond) op 25 oktober op in Q-Factory.

Foto: Luuk Denekamp
Santana in de Ziggo Dome, 30 juni 2015

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.