Woodstock-optreden Jimi Hendrix naar bioscopen

gty_jimi_hendrix_up_close_portrait_bw_thg_121120_wmainJimi Hendrix is binnenkort op het witte doek te bewonderen. De iconische gitarist zou op 27 november zeventig geworden zijn en ter gelegenheid daarvan draait de dag ervoor de concertfilm Hendrix 70: Live At Woodstock eenmalig in elf Pathé-bioscopen.

Met zijn optreden op Woodstock in 1969 schreef Hendrix geschiedenis, mede dankzij zijn onsterfelijke bewerking van The Star Spangled Banner. Het concert werd geregisseerd door Michael Wadleigh, wiens legendarische film over het festival een Oscar won. Voorafgaand aan het optreden is een documentaire te zien, waarin bandleden Billy Cox en Mitch Mitchell, technicus Eddie Kramer en Woodstockpromotor Michael Lang aan het woord komen.

Hendrix 70: Live At Woodstock toont het originele, ononderbroken concert en is op maandag 26 november te zien met een 5.1 surround sound bioscoopmix in elf Pathé-bioscopen. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn online of aan de kassa verkrijgbaar. De film draait in Amsterdam (Pathé ArenA en De Munt), Rotterdam (Schouwburgplein), Den Haag (Buitenhof), Breda, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Tilburg, Zaandam en Zwolle (Pathé De Kroon).

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.