Yes gaat door na overlijden Chris Squire

Yes press

Ondanks het overlijden van bassist Chris Squire vorige maand gaat de progressieve rockgroep Yes door met muziek maken. Volgens drummer Alan White was dat ook de wens van zijn gemiste bandmaat.

Squire, die een zeldzame vorm van leukemie had en op 27 juni overleed, was een van de oprichters van Yes en het enige lid dat deel uitmaakte van alle bezettingen die de invloedrijke proggroep gekend heeft. Hoewel de bassist een belangrijk onderdeel van de band was, zegt Alan White dat hij en de andere overgebleven leden niet van plan zijn te stoppen. “Het gaat heel lastig worden zonder hem, maar hij belde me om te zeggen dat we door moesten gaan, wat er ook zou gebeuren”, vertelt de drummer aan Billboard. “Dus ja, we gaan absoluut verder. Ik doe het voor hem.”

Kort voor zijn overlijden werd Squire vervangen door multi-instrumentalist Billy Sherwood, die tussen 1997 en 2000 ook al deel uitmaakte van Yes. “Het zal wel heel moeilijk worden om het podium op te gaan zonder dat Chris er staat”, bekent White in hetzelfde interview. De band is van plan om tijdens concerten een ode te brengen aan Squire, vertelt de drummer verder: “We gaan wat ideeën van verschillende mensen uitproberen. We gaan Chris zeker eren, maar ik weet nog niet precies op welke manier.”

Volgende maand start een gezamenlijke tournee met Toto en volgend jaar treedt Yes ook op in Nederland. Op 15 mei 2016 speelt de band in TivoliVredenburg. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.