ZZ Top, Lynyrd Skynyrd en meer naar Holland International Blues Festival

De legendarische Amerikaanse rockbands ZZ Top en Lynyrd Skynyrd zijn bevestigd voor het Holland International Blues Festival, dat op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni plaatsvindt in ‘blues village’ Grolloo. Ook Jonny Lang, Danielle Nicole en Delgres reizen af naar Drenthe voor de vierde editie van het festival.

ZZ Top maakte in de jaren zeventig al naam met albums als Tres Hombres (1973), maar de grootste successen boekten Billy Gibbons, Dusty Hill en Frank Beard in het volgende decennium. De lp Eliminator (1983) bracht grote hits als Gimme All Your Lovin’ en Sharp Dressed Man voort. Het Texaanse rocktrio bouwde ook een meer dan uitstekende livereputatie op. Dat geldt natuurlijk ook voor southern rockers Lynyrd Skynyrd, die inmiddels bezig zijn aan de Last Of The Survivors-afscheidstour. De band, bekend van klassiekers als Sweet Home Alabama en Free Bird, heeft nog slechts één oorspronkelijk lid (gitarist Gary Rossington), maar treedt al jaren op met zanger Johnny Van Zant, de broer van de bij een tragisch vliegtuigongeluk in 1977 omgekomen frontman Ronnie Van Zant.

ZZ Top en Lynyrd Skynyrd zijn niet de enige namen die alvast aangekondigd zijn voor het HIBF. Zanger/gitarist Jonny Lang liet zich onder meer beïnvloeden door B.B. King en Albert Collins, en brengt genres als blues, gospel en rock samen. Door de jaren heen werkte hij samen met grootheden als Steven Tyler, Buddy Guy en Santana. Zangeres en bassiste Danielle Nicole was de eerste vrouwelijke winnaar van de Blues Foundations Blues Music Award en bracht dit jaar het goed ontvangen album Cry No More uit. De band Delgres liet op het recente album Mo Jodi een unieke versie van de blues horen, met invloeden uit Caribische muziek, dance, glamrock en rockabilly.

De kaartverkoop voor de vierde editie van het Holland International Blues Festival is inmiddels gestart.

Foto: Luuk Denekamp (ZZ Top in de Heineken Music Hall, 27 juni 2016)

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.