Stemformulier: wat zijn de beste live-albums aller tijden?

Ze verschijnen misschien niet meer met zo’n grote regelmaat als in de jaren zeventig, maar ze worden ook anno 2020 nog altijd gemaakt: goede live-albums. Voor een van de komende edities van Lust For Life zijn we op zoek naar de allerbeste concertregistraties uit de popgeschiedenis en daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Geef via het formulier hieronder jouw lijstje met favoriete liveplaten door en maak automatisch kans op dvd’s met legendarische shows van Bob Dylan, Aretha Franklin en Normaal!

Bijna elke grootheid uit de pop- en rockmuziek heeft wel een goede tot briljante liveregistratie op zijn of haar naam staan. En zeker nu we het met z’n allen moeten doen zonder (massaal bezochte) optredens, zijn die opnames waardevoller dan ooit. Goed, thuis luisteren naar een show is misschien niet hetzelfde als de artiesten in levenden lijve zien, maar sommige live-albums zijn zó goed dat je de energie en sfeer ook in je luie stoel kunt voelen.

Op de afbeelding hierboven hebben we alvast, ter inspiratie, een aantal onvergetelijke live-albums voor je op een rijtje gezet. Het mag duidelijk zijn: mooie concertregistraties zijn er in elk tijdperk en in elk genre, en ze werden zeker ook gemaakt in landen als Duitsland (Scorpions) en Nederland (Golden Earring, Focus). Voor sommige artiesten geldt zelfs dat een liveplaat het onbetwiste hoogtepunt in hun discografie is. Neem een millionseller als Frampton Comes Alive! van Peter Frampton.

Nu zijn we benieuwd: wat zijn volgens jou de allerbeste live-albums ooit gemaakt? En wat is de beste concertregistratie die ook op beeld is vastgelegd (en dus op dvd of via streaming te bekijken is)? Vul hieronder jouw lijstje in en maak automatisch kans op een fraaie muziek-dvd van Aretha Franklin (het legendarische Concertgebouw-concert uit 1968), Bob Dylan (The 30th Anniversary Concert Celebration) of Normaal (afscheidsconcert Ajuu, De Mazzel!). De uiteindelijke lijst met de beste live-albums lees je later dit jaar in Lust For Life!

Jouw Top 5


Keuze 1

Licht hier je keuze toe: (niet verplicht)

Keuze 2

Licht hier je keuze toe: (niet verplicht)

Keuze 3

Licht hier je keuze toe: (niet verplicht)

Keuze 4

Licht hier je keuze toe: (niet verplicht)

Keuze 5

Licht hier je keuze toe: (niet verplicht)

De beste concertregistratie op beeld (video, dvd, streaming)


Keuze

Jouw gegevens


Naam

E-mail

Leeftijd (niet verplicht)