Ali Campbell – Silhouette

Ali Campbell Silhoette

Het is nog steeds een troepje in het UB40-kamp. Nadat leadzanger Ali Campbell in 2008 de band verliet, vlogen de verwijten over en weer en inmiddels hebben ook twee andere groepsleden zich bij hun voormalige leadzanger aangesloten. Samen wilden zij een eigen UB40 stichten, maar blijkbaar was dat qua rechten niet mogelijk: het album van het drietal komt namelijk in de winkels onder de noemer ‘Ali Campbell – the legendary voice of UB40 reunited with Astro and Micky’. Een hele mond vol. Doel van Campbell is naar eigen zeggen om met dit project de reggae weer voorop te zetten, maar dat lukt niet helemaal. We krijgen namelijk vooral typische UB40-popdeuntjes, vergelijkbaar met hoe de band die in de jaren negentig op albums als Guns In The Ghetto en Promises And Lies maakte. Zeker niet voor de purist dus, maar wel op alle fronten een flink stuk frisser en energieker dan de beide platen die UB40 sinds het vertrek van Campbell uitbracht.

3 / 5 stars     

2 Reacties

 1. eric 16 oktober 2014 Reageer

  Ik ben inmiddels al 31 jaar een grote fan van UB40.En in de begin jaren heeft de band onwijs goede albums gemaakt waar grote hits op stonden.De laatste tien jaar waren de albums ook goed. Alleen was de sound van de begin jaren verdwenen en bleven de hits uit.Toen Ali Campbell en Mickey de band verlieten kwam de band even in een gat terecht.Ik vind het heel jammer dat dat zo gelopen is.Ik had liever gezien dat de bandleden hadden gepraat met elkaar en bij elkaar waren gebleven. Maar dat mocht niet zo zijn.Broer Duncan kwam bij de band en verving Ali.De UB40 sound is bij de live optredens altijd gebleven alleen met een andere stem.Ik hoor liever de stem van Ali want dat is voor mij de complete UB40 sound zoals ik gewend ben en waar ik van houd.Smaken verschillen dat mag iedereen zelf invullen.Maar toen ik hoorde dat Astro zich bij Ali en Mickey ging voegen en de band een nieuwe cd ging opnemen was ik wel erg blij.En nu de cd er eindelijk is klinkt het naar mijn mening ook echt naar de UB40 sound.Alleen had het nummer Sha la la er niet op hoeven staan.Dat is het enige min puntje.Maar voor de rest een prima UB40 cd.Maar laten deze twee bands onder de naam UB40 gewoon reggae maken en geen modder meer naar elkaar gooien.Ben blij dat Ali weer naar Nederland komt en ze live optreden.Ben er dan ook zeker bij in de Melkweg op 10 November.
  Eric W.

 2. Werner 4 november 2014 Reageer

  Ali Campbell maakt op deze cd duidelijk dat hij het enige en originele UB40 geluid heeft. De cd schoot direct na de release naar nummer 1 in de I-Tunes Reggae charts.
  Grote verrassing op het album is het nummer ‘Yes I’m Ready’ met fantastische vocalen van Ali.
  Binnenkort is de echte UB40, met dus Ali & Astro in Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.