Kovacs – Shades Of Black

Kovacs_Shades_Of_Black__Album_Cover

In interviews en recensies van de vorig jaar verschenen ep van Sharon Kovacs ging het vaak vooral over haar opvallende verschijning en muzikale vergelijkingen – van Amy Winehouse en Beth Gibbons tot Shirley Bassey – maar daarmee doe je deze Eindhovense zangeres echt tekort. Debuutplaat Shades Of Black is namelijk veel te sterk om het te lang over dergelijke randzaken te hebben. De rauwe, diepe, soulvolle zang van de pas 24-jarige Kovacs heeft wel degelijk raakvlakken met die van Winehouse (ja, ik vergelijk nu ook – hypocrisie is een kunstvorm), maar is tegelijkertijd ‘eigen’ en krachtig genoeg om grote indruk te maken. Dat laatste geldt zeker ook voor het songmateriaal: My Love werd vorig jaar al een hit en is nog steeds een prima nummer, maar het is veelzeggend dat het bij lange na niet de beste track is. Grootste kanshebbers op die titel: het funky, bijtende The Devil You Know, de hyperverslavende nieuwe single Diggin’ en het sfeervol-duistere When The Lady’s Hurt, dat zo als soundtrack voor een goede James Bond-film kan dienen. Een plaat van internationale klasse.

4 / 5 stars     

1 Reactie

 1. Emiel 19 mei 2015 Reageer

  Inderdaad een prachtige LP/CD (ik heb ze allebei en de EP ook).
  Op haar CD-introductieconcert was ze prachtig bij stem en bracht ze een prachtige wat langzamere versie van Diggin’ ten gehore.
  De plaat is mooi geproduceerd en staat als een huis – wat een stem.
  Jammer dat de muzikanten verder niet bij naam worden genoemd.
  Voor de volgende plaat heeft ze nog twee juweeltjes op de plank liggen: Diamonds are forever (over James Bond gesproken) en Sunday Dress.
  Deze plaat is een aanrader maar naar een concert van haar gaan nog meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.