Nightwish – Decades: Live In Buenos Aires

Je kunt natuurlijk niet meer zeggen dat een livealbum van Nightwish een gat in de markt vult, want er gingen niet minder dan vijf eerdere podiumregistraties aan deze cd/dvd-combi vooraf. De Decades-tour, genoemd naar de vorig jaar uitgebrachte en door toetsenman-roerganger Tuomas Holopainen samengestelde compilatie, bood een setlist die alle fasen in de ontwikkeling van de band belichtte. In die zin is dit dus het meest aanbevelenswaardige livepakketje tot nu toe. De dvd verdient hier uiteraard de voorkeur, omdat er bij Nightwish ook in visueel opzicht altijd het nodige te beleven valt. Helaas vallen dan óók de pseudo-dramatische gesticulaties van Floor Jansen des te meer op. Wat bij een Sharon den Adel overkomt als een natuurlijk aspect van haar bühnepresentatie, ziet er bij Jansen altijd nogal potsierlijk uit. Vooral wanneer ze weer eens met haar haren begint te zwiepen. Maar die stem! Ze staat er na afloop van Ghost Love Score zelf van te kijken wat ze zojuist gepresteerd heeft. En dat is dan wel weer erg leuk om te zien.

4 / 5 stars     

7 Reacties

 1. Ah 6 december 2019 Reageer

  Duidelijk een nogal snelle kort door de bocht review? En headbangen potsierlijk? dan is het hele metalgenre dat…

 2. TB 6 december 2019 Reageer

  Met haar haren begint te zwiepen? Headbangen heet dat. Ik begrijp nooit zo goed waarom je iemand die niet van metal houdt een metal band zou laten reviewen. Dit stukje tekst mag wat mij betreft niet eens recensie heten. Wat ben ik nou wijzer geworden over de cd?

 3. Agnes Goldenbeld 6 december 2019 Reageer

  Wat een onterechte typering van Floor Jansen. Hoe echt, autentiek en gewoon aardig wil je iemand hebben?!

 4. Julie 6 december 2019 Reageer

  Waar is de review van de live recording? Dit is meer een aanval op Floor, een zangeres die wereldwijd bekend staat voor haar stagepresence. Geen idee waar dit vandaan komt. Ik ben hier dus niets wijzer van geworden… triestig

 5. Starink 15 december 2019 Reageer

  Waardeloze recentie van iemand die niets van metal weet

 6. Ed 16 december 2019 Reageer

  Inderdaad een trieste recensie en Nightwish is beter als ooit te voren met Floor kijk alleen al eens hoe ze het publiek opzweept met haar presentatie en natuurkijk haar geweldige stem.

 7. johan 30 december 2019 Reageer

  Wat een onzin. Nightwish is een van de meest technisch bekwame bands in de wereld qua zang, bass, gitar en drumming. Hun live performances zijn altijd retestrak. Griezelig dichtbij een studio opname. Je rescensie is slecht overdacht en goedkoop. Schrijf dan niks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.