Simple Minds – Walk Between Worlds

Het zal geen toeval zijn dat Simple Minds en eeuwige rivaal U2 nog geen drie maanden na elkaar een nieuwe plaat vol zelfreflectie uitbrengen. Waar Bono zich op Songs Of Experience realiseert dat hij sterfelijk is, laat Walk Between Worlds van Simple Minds zich beluisteren als een trip down memory lane. Opener Magic blikt terug op het jeugdige enthousiasme dat de Schotten hadden toen ze net begonnen, met een licht overschaduwende elektronische sound waar Coldplay jaloers op zou zijn. Hoe verder je op het album komt, hoe meer de band als zichzelf klinkt. The Signal And The Noise sleept je mee terug naar de succesvolle jaren tachtig, met een typerende gitaarriff en de echozang van Jim Kerr, en in Barrowland Star wordt de terugval in de jaren daarna bezongen (‘Did we think those days would last forever?’). Deze samenvatting van het postpunktijdperk tot de succesvolle popplaten van Kerr en co. wordt toepasselijk afgesloten met Sense Of Discovery, dat luidruchtig knipoogt naar Alive And Kicking. Het mag duidelijk zijn dat de formule van Simple Minds ook in 2018 nog staat als een huis.

4 / 5 stars     

5 Reacties

 1. Hans Wiekamp 2 februari 2018 Reageer

  Ik ben benieuwd en ga als echte simple minds ook dit album aanschaffen. De vorige cd was ook erg goed en ben blij dat ze nog steeds muziek maken

 2. Hoogland 3 februari 2018 Reageer

  Bedankt voor deze mooie review.
  Heb inmiddels deze CD al in bezit.
  Ik ben blij verrast, deze overtreft zijn voorganger.

 3. Erik 3 februari 2018 Reageer

  Geweldig album draai hier de hele dag .
  Simple minds zijn nog steeds toppers.
  Blij met dit album

 4. Hans Stellingwerf 6 februari 2018 Reageer

  Prachtplaat ! !
  En U2, “wat” is dat ?

 5. Dick 12 februari 2018 Reageer

  Hoorde het nummer the signal and the noise vandaag voor het eerst “all ears”. De andere nummers moet ik nog luisteren maar,nu al blij verrast met dit nieuwe album.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.