The Darkness – Easter Is Cancelled

Ten overstaan van The Darkness weet ik nooit of ik moet lachen of huilen. En soms denk ik te lachen, terwijl het dan toch een schokschouderende huilbui blijkt te zijn. Maar nu weet ik het zeker: deze jongens wíllen niet serieus genomen worden. Easter Is Cancelled, een conceptalbum over Jezus als superheld, tart iedere vorm van goodwill. Het hoesontwerp alleen al doet dat van de nieuwe cd van DragonForce tot flets naturalisme verbleken. Zanger Justin Hawkins klinkt uiteraard nog steeds alsof Arnold Schwarzenegger met toegeknepen kolenschop het soortelijk gewicht van zijn balzak aan een nader onderzoek onderwerpt en daar vreemd genoeg een intens genoegen aan beleeft. Frustrerend dus dat je dan soms toch aardige songstructuren detecteert en er ontegenzeglijk vaardig gemusiceerd wordt, want de bespottelijkheid van de hele opzet rechtvaardigt verder geen nuchtere analyse. Rock And Roll Deserves To Die heet de openingstrack. Als je naar The Darkness luistert, ga je dat nog geloven ook.

1 / 5 stars     

3 Reacties

 1. Mark 4 oktober 2019 Reageer

  Dit is geen recensie. Totaal geen verstand van zaken hebben en bij zo’n blad werken. Ik heb recht van spreken, want ik ben zelf recensent.

 2. pascal ds 4 oktober 2019 Reageer

  gelukkig laat ik mij niet beinvloeden door recensies , iedereen heeft zijn eigen smaak , en laat de darkness nu net een van mijn favos zijn , je mag ze niet goed vinden , das uw zaak , maar amper een op vijf !! , dat is in mijn opinie totaal geen waardering naar de groep toe , en ik zou er bij zeggen , maak zelf eens een aantal cd s , creeer uw eigen herkenbare stijl , draai een vijftien jaar mee , om te beginnen , en kom dan eens opnieuw cd s bespreken , the darkness heeft al een wereldhit gescoord , en is ook nog eens een symphatieke groep die geniet van het live spelen en de fans verblijd met toffe concerten vergezeld van de nodige fratsen ! neem het leven niet te ernstig , is hun motto , en gelijk hebben ze , ik blijf fan !!!!

  • Jan 15 oktober 2019 Reageer

   En dat zegt over hun meest recente idee/CD dat je die goed moet vinden omdat ze een “wereldhit” hebben gescoord en al 15 jaar bestaan? Ik denk dat jij eerst eens moet leren argumenteren voor je recensenten bekritiseert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.