Toto – Toto XIV

Toto XIV

De nog altijd volop geliefde én gehekelde mannen van hitmachine Toto behandelden het eerste studiowerk in bijna tien jaar als een soort opvolger van het onder Grammy Awards bedolven Toto IV (1982). Het resultaat wekt inderdaad de indruk dat gestreefd werd naar een album vol krakers, met de gebruikelijke balans tussen zoete pop en semiheavy rock. Al omarmt de single Orphan stiekem een vrij moderne sound, volgens gitarist Steve Lukather probeerde de band niet trendy te zijn en op Toto XIV valt dan ook niets wereldschokkends te ontdekken. Vooral in de meeslepende rocksongs Running Out Of Time en Burn laat Joseph Williams horen nog steeds over een geweldige strot te beschikken en op die momenten vraag je je af waarom hij niet de hele plaat vol mocht zingen (al zijn Lukather en David Paich natuurlijk ook geen klunzen op dat gebied). Een gevarieerd en overtuigend comebackalbum, virtuoos ingespeeld door een nog altijd vitaal klinkende groep. Dat de door toetsenist Steve Porcaro gezongen ballad The Little Things zo een hit van de Backstreet Boys had kunnen zijn, zie je dan graag even door de vingers.

3 / 5 stars     

1 Reactie

 1. Richard Trip 4 juni 2015 Reageer

  The Little Things slecht? Gelukkig een kwestie van smaak of de cd vaker luisteren ;-)

  De cd opent met zoals we van Toto gewend waren met een lekker krachtig nummer “Running out of Time” Daarmee bewijzen de heren gelijk hun kwaliteit.

  Williams zijn invloed is onmiskenbaar. Ook het tweede nummer “Burn” kan zo ook op de Seventh One van Toto achter “Home of the Brave”.

  Orphan is een goeie single en bewijst maar weer eens dat de heren het nog steeds hits kunnen schrijven. “The Little Things” is echt een Toto song zoals Steve Porcaro geniale liedjes kan schrijven. Zoals “Human Nature” an “its a Feeling”.

  En de cd wordt weer lekker afgesloten door een lekker opbouwend nummer.

  Al met Al een goeie cd en het kopen zeker waard!

  Nu maar afwachten hoe de nieuwe cd van Chicago gaat worden? De vrienden van de heren van Toto. Steve Porcaro leek het erg leuk om eens een concert te doen samen met Chicago. Dus misschien ooit live samen op het podium?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.