Beth Hart in Lucky & Co

Beth-Hart---2012

Na een korte succesvolle tournee door het Verenigd Koninkrijk is Beth Hart donderdag begonnen aan haar derde Nederlandse tour van dit jaar.  Negen concerten dit keer, waarvan de meeste al zijn uitverkocht. Ook de mooie (en veel te weinig gebruikte) concertzaal van Lucky & Co in Rijssen is nagenoeg vol. Kortom: Beth Hart is nog steeds erg populair in ons land.

Haar album Don’t Explain, dat ze samen met Joe Bonamassa maakte is alom geprezen. Helaas is Joe er niet bij, wie er wel bij is, sinds enkele dagen, is de van Ilse DeLange wel bekende toetsenist Will Maas, die vooral op het Hammondorgel gloreert. En natuurlijk Beth’s vaste bandleden gitarist Jon Nichols, bassist Tom Lilly en drummer Todd Wolf.

Het concert begint met Beth Hart alleen achter haar elektrische piano. Ze zingt haar bekendste lied LA Song en meteen is duidelijk dat ze vanavond bijzonder goed bij stem is. Vanaf de tweede song doet de band mee en dat blijkt nog steeds een goed geoliede machine. Van Will Maas zou je niet zeggen dat dit pas zijn derde optreden is. Als Beth achter haar piano weg is zingt en springt ze het hele podium over en maakt regelmatig contact met het publiek. De setlist van vanavond bestaat uit een mooie dwarsdoorsnede van haar repertoire, met uiteraard bekende songs als Leave The Light On en Good As It Gets. Van Don’t Explain zingt ze ondermeer de Tom Waits-cover Chocolate Jesus.

De toegift doet ze weer in haar eentje achter de piano. Ze begint met de titelsong van haar nieuwste solo-album My California, dat ze opdraagt aan haar ‘hubby’ Scott Gudlow, die haar leven heeft gered toen ze een terugval in haar drugsverslaving kreeg. Ze sluit de avond prachtig af met Everybody Is Sober die ze opdraagt aan haar ouders. Het was een show waar de echte Beth Hart-liefhebber zijn hart bij op kon halen. Helaas is ook in Rijssen het publiek erg aanwezig wat zich uit in geklets en gelach van de mensen bij de bar, vooral tijdens de solo gezongen en gespeelde ballads is dat erg jammer. Een kleine smet op een bijzonder goed concert!

Gezien op 1 december 2011 in Lucky & Co, Rijssen

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.