Huntenpop 2015 – Festivalverslag

Voor de 26ste keer was de Gelderse Achterhoek zaterdag het toneel van het jaarlijkse festival Huntenpop, net zoals in de afgelopen jaren op het grote terrein vlakbij de DRU Cultuurfabriek in Ulft. De organisatie besloot om het terrein dit jaar anders in te delen: de drie grote podia (twee overdekt en een grote mainstage in de openlucht) en de kleine ‘parachute stage’ waren nu dichter bij elkaar geplaatst dan in voorgaande jaren. Met zoveel podia en optredende bands moet je helaas een keuze maken, dus hebben we niet alle bands kunnen zien.

Vorig jaar werd Huntenpop geteisterd door slecht weer en een volledig tot modderpoel verworden terrein, doordat het de week voor het festival veel geregend had. Dit jaar was het weer in de afgelopen week, zoals bekend, warm en droog. Toen het festival werd geopend door achtereenvolgens Boetners, Marlot en Shaking Godspeed scheen de zon lekker fel en was het zowel binnen als buiten goed toeven. Helaas waren er al wel donkere wolken zichtbaar toen Novastars Joost Zweegers solo aan zijn optreden op de mainstage begon. Hierna kwam de rest van de band erbij en konden de vele belangstellenden zowel nieuw als oud werk horen.

Jammer genoeg begon het na een half uurtje te regenen, waardoor veel mensen naar een van de tenten vluchtten, waardoor Bökkers (met veel Normaal in het repertoire) en Bade voor veel meer publiek speelden dan aan het begin van het optreden. Bade is de nieuwe band van voormalig The Sheer-zanger Bart van Liemt en het werd duidelijk dat dit een band met potentie is. Van Liemt kreeg het publiek al snel aan het meezingen en -klappen.

Op het hoofdpodium viel het optreden van The Boom Band helaas nogal in het water, want al tijdens de eerste song van deze ‘supergroep’ bestaande uit Britse topmuzikanten uit de blues(rock)scene – met o.a. gitarist Jon Amor van The Hoax – barstte een vreselijke wolkbreuk los, wat voor veel mensen reden was om snel onderdak te zoeken. The Boom Band was afgelopen jaar finalist in de categorie ‘Band of the year’ tijdens de British Blues Awards en maakt lekker swingende bluesrock. Echt een aanwinst in het genre. Helaas begaf de camera van ondergetekende het door al dat water.

Vijf jaar geleden stonden de Amsterdamse Britpoppers van Moke ook al op Huntenpop, toen nog met gitarist Phil Tilli, die inmiddels is opgestapt. Zaterdag werd zijn plaats ingenomen door Robin Berlijn, die dat met verve deed en de ene na de andere solo de tent in slingerde. Moke blijkt nog altijd zeer populair in de Achterhoek. Tijdens een langdurige stortbui maakten Glenn de Randamie en zijn uitgebreide band, beter bekend als Typhoon, zich klaar voor hun optreden. Ondanks de regen wist hij toch heel veel (vooral jong) publiek te trekken, dat goed meedeed.

Dat de Amerikaanse rockband Halestorm zó populair is dat in elk geval de eerste rijen voor het podium de teksten luidkeels meezongen, had ondergetekende niet verwacht. Zangeres-gitariste Lzzy Hale blijkt een uitstekend performer die de hele tent snel om haar vingers windt. Een band om in de gaten te houden!

Heel andere muziek op het hoofdpodium kwam er van de Britse reggaemannen van UB40. Tegenwoordig zijn er zelfs twee bands onder deze naam, maar op Huntenpop staan onder de naam UB40 featuring Ali Campbell, Astro And Mickey Virtue in elk geval drie van de oprichters. Uiteraard maken de mannen er met het publiek een swingend uurtje van, met de ene na de andere hit.

Sanne Hans, oftewel Miss Montreal, stond al eerder op Huntenpop. De vorige keer onder een stralende zon op het openluchtpodium, nu in een van de tenten. Maar waar ze ook staat, dat maakt haar niet uit: ze maakt er gewoon een feestje van! De afsluiter op het hoofdpodium was Within Temptation, die ook al eens op dit festival stond. Sharon den Adel en haar mannen zorgden er ook nu weer voor dat na afloop van hun show de vele rockliefhebbers tevreden naar huis of de camping vertrokken.

Huntenpop 2015
Gezien op zaterdag 15 augustus 2015
Foto’s: Harry Pater en Gerrie van Barneveld (Miss Montreal, UB40 en Within Temptation)

2 Reacties

  1. Betty 16 augustus 2015 Reageer

    Wat een enorm slecht optreden van ali mickey en astro. Het klonk nergens naar. Geef mij maar de echte ub40. Dit was gewoon een aanfluiting.

  2. Els 17 augustus 2015 Reageer

    Ik heb met volle teugen genoten van de goede muziek, de shows, de sfeer en van UB40, hoe dan ook.
    Respect en dank aan de organisatoren en vele vrijwilligers die het mogelijk maakten.
    Huntenpop 2015, GEWELDIG!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.