Tori Amos in Carré

Een domineesdochter met een engelachtige stem en een strijkkwartet in de klassieke zaal Carré in Amsterdam; een betere combinatie kun je niet bedenken.

Tori Amos betreedt onder luid gejuich en een ontzettend warm applaus de bühne nadat Mark Hole het publiek met succes heeft opgewarmd. Voordat ze de eerste noten van Shattering Sea inzet, neemt Amos eerst uitgebreid de tijd om haar fans warm te begroeten en duidelijk te maken dat zij de reden zijn dat ze op het podium staat. Ze trakteert haar luisteraars vervolgens twee uur lang op een combinatie van oud werk, nummers van haar nieuwe cd Night Of The Hunters en enkele prachtige covers als Boys In The Trees (Carly Simon) en Scarborough Fair (Simon & Garfunkel). Haar engelachtige stem werd daarbij extra kracht bij gezet door de werkelijk prachtige lichtshow.

Zeer opvallend was hoe intens de fans haar muziek bleken te beleven. Enkelen leken daadwerkelijk in trance en de waardering die zij voelen voor de Amerikaanse werd vooral duidelijk toen Amos voor het eerst het podium verliet na Winter. De eerste twee rijen schaarden zich voor het podium om de zangeres met liefde terug te verwelkomen. Amos gaf hierbij de ruimte aan haar strijkkwartet voor A Multitude Of Shades. Na 2 encores sloot zij haar set af met ‘Big Wheel’ om vervolgens handschuddend voor de laatste keer het podium te verlaten.

Gezien op maandag 17 oktober 2011 in Carré, Amsterdam
Foto’s: Cristel Brouwer

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.