Zucchero in de Ziggo Dome – fotoverslag

Hij boekte in de jaren tachtig en negentig grote successen met songs als Senza Una Donna en Il Volo: Zucchero Fornaciari. Gisteren mocht de 61-jarige zanger met zijn band drie uur lang duizenden mensen in de Ziggo Dome vermaken, met naast uiteraard de hits van weleer ook nummers van zijn meest recente album Black Cat. Duetten waren er met Marco Borsato en – via het beeldscherm – wijlen Luciano Pavarotti. Bekijk hierboven de foto’s van onze medewerker Don Crusio.

Zucchero in de Ziggo Dome, Amsterdam
Gezien op maandag 17 oktober 2016
Foto’s: Don Crusio

11 Reacties

 1. Marcel 18 oktober 2016 Reageer

  Prachtige foto’s van een gedenkwaardige avond. Zucchero is een held. Zijn machtige stem klonk beter dan ooit. En wat een band! Genoten van de eerste minuut tot de laatste klanken van “Long as I can see the light”, bijna 3 uur later.

 2. Henk 18 oktober 2016 Reageer

  Wat een fantastisch optreden van een artiest die zegge en schrijve een(1) top 10 hitje in Nederland heeft gehad maar volkomen terecht kan rekenen op een grote groep trouwe fans die op deze avond de Ziggo Dome weer volledig wisten te vullen.
  Het vakmanschap, zijn prachtige stem, uitstekende band maar vooral het enthousiasme en plezier van de 13 muzikanten op het podium hebben wederom voor een onvergetelijke avond gezorgd.
  Illustratief is wel dat nationale superster Marco Borsato volledig werd weggevaagd door de hoofdact…Qua uitstraling…en stemgeluid!
  Grazie..!!

 3. Bert 18 oktober 2016 Reageer

  Ben blij met deze recensies overmorgen naar zijn concert in de Royal Albert Hall, mag hopen op een Engelse superster als gast, May bevoorbeeld of Clapton

 4. Hans 18 oktober 2016 Reageer

  Na het concert vorige maand in Verona te hebben gezien, nu in Ziggodome bekeken. Uiteraard is de ambiance niet vergelijkbaar met de Arena in Italiëen was het decor aangepast naar de beperkte ruimte, maar dit deed niets af aan de klasse en het enthousiasme van deze held. Wederom een heerlijk concert met het eerste gedeelte weer terug naar zijn roots. Borsato voegt niets toe en hier werd wel duidelijkdat hij niet in de schaduw van Zucchero mag staan. Compleet weggeblazen…
  Verder een heerlijke avond gehad , super muzikanten!

 5. Hans Meulenbeld 19 oktober 2016 Reageer

  Ik heb Zucchero in Vorst International mogen zien en ik heb genoten van de eerste tot de laatste minuut van dit geweldige concert en was blij dat er geen gasten zoals M.Borsato hebben meegedaan want wie kan er aan deze fenomeen tippen .Zucchero bedankt voor fenominaal concert.

 6. Leen 19 oktober 2016 Reageer

  Wat kan een rauw stemgeluid toch mooi zijn en niet alleen bij de ruwe nummers maar zeker ook bij de gevoelige. Af en toe kippenvel en zeker voor herhaling vatbaar. De gezette, gekleurde Amerikaanse zangeres was ook zeer de moeite waard !!

 7. J@nnes 19 oktober 2016 Reageer

  kortom genoten van de eerste minuut tot de laatste klanken van “Long as I can see the light”, bijna 3 uur later.

 8. Marcel Helsen 20 oktober 2016 Reageer

  1 woord…. FANTASTISCH!!! of WEERGALOOS!!! Wederom heb ik mogen genieten van een superconcert van deze super artiest die niet voor niets de wereld rond trekt en overal volle zalen trekt. Zijn muziek is een genot om naar te luisteren en zijn concerten worden beter en beter. Ik volg Zucchero al jaren en sla eigenlijk geen concert in Nederland van hem over. Wat een genot.
  Marco Borsato heeft zijn best gedaan…hiermee heeft een vol Ziggodome de vergelijking kunnen maken… een Nederlandse top artiest naast Zucchero… Hoe sympathiek Marco ook is, hier kwam hij niet uit de verf, op zijn zachts gezegd, het was niet Marco zijn beste dag.
  Gelukkig is Zucchero in Nederland nog steeds niet al te bekend…hierdoor kunnen wij, vaste fans, zonder moeite gewoon een kaartje kopen en hoeven wij geen concert te missen.

 9. Wendy van Klei 21 oktober 2016 Reageer

  Na Verona toch ook nog naar Ziggodome. Natuurlijk is de entourage niet vergelijkbaar. De Arena is voor Zucchero a casa. Maar hij is al jaren gek op A’dam en dat liet hij horen en zien met de band. De Zangeres uit New Orleans Tonya Boyd-Cannon deed mee aan the Voice USA 2015 en de drumlady Queen Cora speelde met Prince en Beyonce. Absoluut topklasse vocaal en instrumentaal….Strepitoso Zucchero Funky Gallo

 10. Wendy van Klei 21 oktober 2016 Reageer

  Vergeet nog Brian Auger op het hammond glitter orgel 77 jaar pure passie& energie

 11. Jetty Lambriks 30 oktober 2016 Reageer

  Begin dit jaar was ik zijn tolk in Amsterdam om zijn CD te promoten. Wat een sympathieke man zonder enige kapsones, het was een plezier om met hem te mogen werken! In Verona heb ik genoten van deze superartiest in een betoverende omgeving! Geweldig! Helaas kon ik er in Ziggodome niet bij zijn, maar mooier dan Verona kon het toch niet worden denk ik! Caro amico, ti auguro ogni bene e spero che ti possa incontrare un’altra volta! Grazie per la tua bellissima musica!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.