Graham Nash: “Crosby, Stills & Nash is voorbij”

007-Crossbye_stills_Nash_HMH_MeginZondervan

De kans is groot dat Crosby, Stills & Nash nooit meer samen optreden vanwege een ruzie tussen David Crosby en Graham Nash. Dat zegt de laatste in een recent interview met Lust For Life. “David heeft het hart uit Crosby, Stills & Nash gerukt”, aldus de zanger.

Nadat David Crosby de nieuwe vriendin van Neil Young tijdens een interview in 2014 een ‘puur giftig roofdier’ noemde, besloot Young al dat CSNY nooit meer bij elkaar zou komen. Crosby, Stills & Nash bleven toeren met z’n drieën, maar ook daar is een einde aan gekomen. Lust For Life is het eerste medium waaraan Nash dit nieuws vertelt: “Het is de eerste keer dat ik dit hardop zeg. Maar zo zit het nu eenmaal. Je vroeg me of er nog meer van CSN komt? Nou, mijn antwoord is nee. En dat is heel treurig, want we zijn best goed. Maar ik ben op dit moment niet zo dol op David Crosby. Hij heeft me verschrikkelijk behandeld de afgelopen twee jaar. Echt heel erg verschrikkelijk.”

Nash, die volgende maand zijn nieuwe soloplaat This Path Tonight uitbrengt, laat weten dat hij nog altijd goed overweg kan met Stills en Young en dat hij alleen kwaad is op Crosby. De twee hebben zelfs op het podium gevochten, zo onthult de 74-jarige zanger. “Vijfenveertig jaar lang ben ik er voor hem geweest om zijn fucking ass te redden, maar hij behandelt me alsof ik vuil ben. Dat kun je niet doen bij mij. Misschien voor een dag, zolang ik denk dat je wel weer bijdraait. Maar als je maar blijft doorgaan en ik steeds maar gemene e-mails van je blijf krijgen… Dan ben ik er klaar mee. Fuck you.”

In september vorig jaar speelden Crosby, Stills & Nash nog in de Heineken Music Hall. Het complete interview met Graham Nash verschijnt in Lust For Life 059, vanaf 30 maart in de winkel.

Foto: Megin Zondervan
Crosby, Stills & Nash in de Heineken Music Hall, 25 september 2015

26 Reacties

  1. Henk 8 maart 2016 Reageer

    Grappig om te lezen dat het grote RollingStone een bericht plaatst waarbij ze verwijzen naar jullie blad:
    http://www.rollingstone.com/music/news/graham-nash-i-dont-want-anything-to-do-with-david-crosby-20160308

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.