LFL-schrijver Bas Springer overleden

Tot onze grote schrik en verdriet hoorden we vanmiddag dat onze recensent en wereldmuziekkenner Bas Springer zaterdagavond is overleden. Elke maand in Lust For Life, maar ook al in voorgangers Revolver en Aloha, genoten we van Bas’ met veel kennis van zaken geschreven recensies van de beste wereldmuziek-albums. Niemand van ons zal ooit nog vergeten wat een ngoni (een West-Afrikaans snaarinstrument) of een duduk (een Armeens blaasinstrument) is, niemand van ons zal vergeten wie Ali Farka Touré, Fatoumata Diawara en Zani Diabaté zijn en niemand van ons zal vergeten hoe enthousiast Bas vertelde over alle muziek die hem wist te raken en hem tot dansen aanzette. We zullen hem bij Lust For Life enorm missen en wensen zijn nabestaanden en vrienden alle troost en sterkte toe.

1 Reactie

 1. Rik van Boeckel 30 maart 2020 Reageer

  Ik kende Bas als een erg goede en sympathieke collega (wereld)muziekjournalist die vaak met zeer goede tips kwam. De laatste tijd werkte ik met hem samen bij MixedWorldMusic. Voor dit online wereldmuziek magazine maakten we eind oktober 2019 beiden deel uit van het team verslaggevers tijdens de Womex, een wereldmuziekbeurs, in Tampere, Finland.
  Het is te triest voor woorden dat hij er niet meer is en dat in deze toch al bizarre tijden. Ik kan het nog steeds niet bevatten!

  Ik wens al zijn collega’s bij Lust For Life heel veel sterkte.

  Hartelijke groeten,

  Rik van Boeckel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.