Metallica tweede headliner van Pinkpop 2022

metallica

Metallica is aangekondigd als tweede headliner van Pinkpop. De organisatie maakte vandaag bekend dat de band de eerste dag mag afsluiten. Eerder werden al twee andere grote acts bevestigd: ook Pearl Jam en Nothing But Thieves reizen in juni 2022 af naar Landgraaf.

Pinkpop kon vanwege de coronamaatregelen enkele jaren op rij niet plaatsvinden. Op het affiche stonden onder andere headliners Post Malone, Guns N’ Roses en Red Hot Chili Peppers, maar die acts keren niet terug voor de editie van 2022. Wel heeft de organisatie Pearl Jam gestrikt als afsluiter van de zaterdag, terwijl Nothing But Thieves – net als Metallica – op vrijdag optreedt.

Voor Metallica is Pinkpop natuurlijk bekend terrein. Zo stond de band in 2014 ook al op het festival – en dat was niet alleen om muzikale redenen een memorabele show. Door flink onweer konden James Hetfield en co. pas veel later dan gepland het podium betreden. In juni 2019 speelde Metallica voor het laatst in Nederland, toen in de Johan Cruijff Arena. Over die show schreef Lust For Life: “Een wave. Een zweverige speech. André Hazes’ Bloed, Zweet En Tranen. Het zijn niet elementen die je direct verwacht rondom een Metallica-concert. Gelukkig lieten de mannen tijdens hun bezoek aan de Johan Cruijff Arena ook zien dat ze nog steeds staan voor het betere gitaar- en drumwerk.”

De 51e editie van Pinkpop vindt plaats op 17, 18 en 19 juni 2022. Het programma tot nu toe ziet er als volgt uit:

Vrijdag 17 juni
Metallica, Nothing But Thieves

Zaterdag 18 juni
Pearl Jam

Zondag 19 juni

Foto Metallica in de Ziggo Dome 2017: Niels Vinck

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.