Tentoonstelling over Nick Cave aangekondigd voor 2020

 

Er komt een tentoonstelling over Nick Cave. Stranger Than Kindness: The Nick Cave Exhibition toont Caves leven, werk en inspiratie. De expositie is van 23 maart tot en met 3 oktober te zien in The Black Diamond, Kopenhagen.

De tentoonstelling bevat grootschalige installaties, originele soundscapes en meer dan vijftig jaar aan werk en inspiratie van Nick Cave. Originele kunstwerken, handgeschreven teksten, literatuur, fotografie, video’s, decorontwerpen en persoonlijke, verzamelde artefacten worden getoond tijdens de presentatie. De expositie bevat in totaal meer dan driehonderd objecten uit de eigen collectie van de muzikant, het Nick Cave-archief in Arts Centre Melbourne, de collectie van The Royal Danish Library en een aantal particuliere bijdragen.

Op 23 maart verschijnt tevens het begeleidende boek Stranger Than Kindness. In deze geïllustreerde autobiografie schrijven Cave en co-auteur Darcey Steinke over het creatieve leven van de cultuuricoon. Stranger Than Kindness is het zevende boek van de veelzijdige artiest.

De tentoonstelling is ontwikkeld door The Royal Danish Library en The Arts Centre Melbourne in samenwerking met Cave en wordt ondersteund door hoofdsponsors Gucci en de Deense stichting Beckett-Fonden. De bijbehorende soundscapes zijn het werk van multi-instrumentalist Warren Ellis en de zanger zelf.

Nick Cave begon zijn carrière in 1973. Hij is vooral bekend als de leadzanger en schrijver van de Australische rockband Nick Cave & The Bad Seeds, waarmee hij inmiddels zeventien studioalbums heeft uitgebracht. De 62-jarige artiest is daarnaast actief als schrijver, componist, acteur en kunstenaar. In 2007 werd Cave toegevoegd aan de ARIA Hall Of Fame en in 2018 ontving hij een Grammy-nominatie voor zijn documentaire One More Time With Feeling.

Foto: Tineke Klamer
Nick Cave And The Bad Seeds in Ziggo Dome, 6 oktober 2017

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.