The Stranglers-toetsenist Dave Greenfield (71) overleden aan gevolgen coronavirus

Dave Greenfield is afgelopen zondag op 71-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De toetsenist van The Stranglers had het virus opgelopen tijdens een langdurig verblijf in het ziekenhuis wegens hartproblemen, zo liet de Britse band in een verklaring weten.

“We zijn diep bedroefd om de voortijdige dood van keyboardlegende Dave Greenfield te moeten melden. Na een verblijf in het ziekenhuis wegens hartproblemen testte Dave afgelopen zondag positief op het coronavirus. Helaas verloor hij zijn strijd,” schrijft de band op zijn website. “Dave was, sinds hij eind 1975 toetrad, altijd aanwezig in de band en zijn tovenarij was wereldberoemd tijdens zijn 45-jarige carrière in The Stranglers. Dave was een lieve, vriendelijke en excentrieke man, die altijd tijd had om te kletsen.”

The Stranglers werd opgericht in 1974 in de Engelse plaats Guildford. Greenfield schreef mee aan de grootste hit van de band: Golden Brown, een nummer over heroïne. Daarnaast stond de toetsenist bekend om zijn kenmerkende geluid en speelstijl op onder meer klavecimbel en het Hammondorgel.

De band heeft onlangs zijn afscheidstournee voor komende zomer uitgesteld vanwege de coronapandemie.

Foto: Ans van Heck

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.