Uriah Heep – Chaos & Colour (recensie)

uriah-heep-chaos-colour

De energie en klasse spatten van het nieuwe Uriah Heep-album af

Chaos & Colour is het vijfentwintigste studioalbum van Uriah Heep. De titel refereert aan de chaos tijdens de lockdowns en de gedachte dat muziek toen voor velen de enige kleur in hun leven was. Muziek helpt inderdaad bij pijnlijke momenten en Chaos & Colour kan zeker als medicijn werken.

Van de flitsende opener Save Me Tonight tot en met het met een Easy Livin’-ritme doorspekte Closer To Your Dreams spatten de energie en klasse ervan af. Het ruim acht minuten durende Freedom To Be Free is bijvoorbeeld een klassiek Heep-nummer waarvan je denkt dat het nog op de plank lag sinds de Demons & Wizards-sessies. En titels als Silver Sunlight, Hail The Sunrise en One Nation, One Sun spreken boekdelen. Duidelijk een fascinatie voor de zon die er in de jaren zeventig ook was.

De sound van de Britse band leunt zoals gewoonlijk op de keyboards van Phil Lanzon en vooral op de gitaar van Mick Box. De trouwe strijder laat zijn instrument scheuren alsof hij nog 25 is, terwijl er toch echt 75 kaarsjes op zijn laatste verjaardagstaart stonden. De 50th Anniversary Tour was afgelopen najaar een succes en dat zal met de nummers van Chaos & Colour op zak bij een volgende gelegenheid niet anders zijn.

Bekijk hier meer cd-recensies van muziekblad Lust For Life. Meer lezen over Uriah Heep? In Lust For Life 015 vind je een artikel over de band.

5 / 5 stars     

2 Reacties

 1. Erik van Loenhout 30 januari 2023 Reageer

  Leuk , een mooie recensie voor het nieuwe album van Uriah Heep. Al fan van de band sinds de eind jaren 70. Ja. toen waren hun meest succesvolle jaren al voorbij. De band van Mick box, Ken Hensley en David Byron. David en Ken leven niet meer , maar Mick ging altijd dapper door. En maakte ook gewoon de beste albums in vergelijking met , Byron en Hensley. Abominog, Sea of Light, Sonic Origami, Wake the Sleeper, Living de dream en nu Chaos and Colours allemaal geweldige albums. En live ook nog steeds super met een geweldige band. En ze gaan ook gewoon verder. Tot ze er bij neervallen . Helden

 2. Kees Zuijdwegt 3 februari 2023 Reageer

  Uriah Heep, ik zat op de LTS ik kocht Salisbury en de rest is geschiedenis bijna 50 jaar fan! Hoewel de band alleen nog Mick Box als origineel bandlid heeft, één van de sympatiekste
  mensen in de business..blijven ze verassend sterke albums maken , respect. De nieuwe is al besteld op vinyl
  Hopelijk dit jaar weer live te zien in Nederland .
  Mooie recencie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.