Black Foxxes: ‘We zijn een stel ongelooflijke nerds’

bf-5

De Britse rockers van Black Foxxes maakten vier jaar geleden nog grapjes over hun dromen van succes en optreden in Amerika. Inmiddels lijken die dromen uit te komen: na de release van debuutplaat I’m Not Well en een show op het Amerikaanse Riot Festival vorig jaar staat de band geboekt op Eurosonic Noorderslag. Lust For Life sprak met zanger/gitarist/vogelaar Mark Holley over oprechte muziek, de ziekte van Crohn en boogschutters.

Gaat het wel goed met je? Op jullie album klink je nogal boos en verdrietig…
“Ja! Het gaat stukken beter nu. Ik heb het merendeel van de plaat geschreven nadat ik was gediagnosticeerd met de ziekte van Crohn. Die ziekte kent ontelbaar veel bijwerkingen en daar werd ik heel ongelukkig van. Mijn angstaanvallen zijn inmiddels verminderd en ik heb veel met een psychiater gepraat. Het schrijven van I’m Not Well voelde daarom destijds als een soort bezigheidstherapie: ik schreef mijn gevoelens van me af.”

Voor iedereen die nog nooit van Black Foxxes heeft gehoord: wie zijn jullie?
“Wij zijn een hele eerlijke band, zonder gimmicks of extra sensatie. Onze muziek is oprecht en mensen kunnen zich makkelijk identificeren met de teksten. We doen niet aan gekke dingen zoals synthesizers: als we live optreden, klinkt het nog steeds alsof we in onze scoutinghut aan het oefenen zijn.”

Wat doen jullie zoal als jullie niet met muziek bezig zijn?
“Ik reis zoveel als ik kan. Ik ben pas terug van anderhalve week in Amsterdam met vrienden. We hadden fietsen gehuurd en naast ons hotel was een enorm meer; daar heb ik heel veel rondjes omheen gefietst. De andere twee jongens zijn net klaar met werken en… Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ze nu aan het doen zijn. Volgens mij doen ze niet zoveel. Ant, onze drummer, zit veel in de kroeg. En onze bassist Tristan is gewoon een nerd. Hij is geobsedeerd door boogschieten – je weet wel, zoals Legolas uit The Lord Of The Rings. Ik vraag me eigenlijk af of hij zich ook wel eens verkleedt als een elf… Maar goed, ik ben zelf een vogelaar, dus eigenlijk zijn we samen een stel ongelooflijke nerds.”

Hebben jullie een muzikale droom waar jullie naartoe werken?
“We willen minimaal zeven of acht albums maken en heel belangrijk worden in dit tijdperk. Dus dat mensen over veertig jaar terugkijken naar deze tijd en zeggen: ‘O ja, Black Foxxes maakte fantastisch goede platen’. En we willen er natuurlijk ook een beetje rijk van worden.”

Black Foxxes speelt op vrijdag 13 januari tijdens Eurosonic in Huize Maas (21.30-22.15 uur)
Dit artikel werd eerder gepubliceerd in Lust For Life 063

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.