Don McLean in De Oosterpoort – fotoverslag

“Let’s have some fun! Why are you holding back?” Don McLean moet de mensen in de Oosterpoort in Groningen even uit hun schulp halen. Maar als ze eenmaal loskomen… De American Pie-zanger trakteert de bezoekers woensdagavond op een setlist met zowel nieuwe nummers als geliefde klassiekers; intieme, gevoelige ballads en liedjes waarbij je ongemerkt met je voet op de grond tapt.

Don McLeans diepe, maar krachtige stem is ideaal voor zijn nummers over het leven en de liefde. Naast deze onderwerpen komen er ook nummers over (Amerikaanse) sociale problemen aan bod, zoals onder andere Have You Seen Me? Dit is een indringend nummer over vermiste kinderen die vroeger met hun zwart-wit foto op de achterkant van een melkpak stonden.

Bij het horen van de eerste tonen van And I Love You So begint het publiek enthousiast te klappen. Ook het prachtige en akoestische Vincent zorgt bij de bezoekers voor vervoering. Na een cover van Are You Lonesome Tonight? brengt de singer-songwriter zijn meest bekende lied ten gehore; American Pie. Zijn versie duurt meer dan zeven minuten en eindigt in pure rock & roll. McLean roept het publiek op om te gaan staan en de zaal gaat uit zijn dak.

Naast zijn prachtige nummers geeft McLean tijdens de liedjes ook nog wat levensadvies: “Every day above ground is a good day.” Daarnaast krijgt het publiek nog wat (historische) muziekfeiten- en geschiedenis te horen en een slidegitaardemonstratie. Na meer dan vijftig jaar in het vak kan Don McLean het publiek nog steeds bespelen en vermaken.

Don McLean in de Oosterpoort, Groningen
Gezien op woensdag 10 oktober 2018
Tekst en foto’s: Annika Hoogeveen

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.