Prophets Of Rage in TivoliVredenburg

Crossover, raprock, hoe je het ook noemen wilt: de heren van Prophets Of Rage laten in een volle dampende TivoliVredenburg zien dat ze op muzikaal gebied tot de absolute top behoren. Na een wat lange intro van hiphopplaatjesdraaier DJ Lord, waarbij al vele opgepimpte rock-samples voorbij komen, klinken dan eindelijk de sirenes die de komst van het voltallige sextet aankondigen.

Dat de heren niet bang zijn dat het concert al snel als een nachtkaars uit zal gaan, bewijzen ze door maar meteen met hits als Prophets Of Rage, Testify, Unfuck The World en Guerilla Radio aan te komen. De band davert door als een sneltrein op volle snelheid, op een paar woorden tussendoor na is er geen ruimte voor pauzes of stille momentjes. En het publiek in Utrecht laat zien dat het dankbaar is daarvoor: al vanaf de eerste tonen is het één grote springende menigte die luidkeels alle hits meebrult. Halverwege het concert, net na het nummer Take The Power Back, verdwijnen de drie instrumentalisten van het podium en de achtergebleven Chuck D en B-Real maken er op dat moment een hiphopfeestje van met delen van bekende nummers zoals Insane In The Brain en Bring The Noise.

Ode aan Chris Cornell
Net nadat het publiek bij het laatste hiphopnummer massaal door de hurken is gegaan om vervolgens als één geheel op te springen bij Jump Around, staat als vanuit het niets Tom Morello midden op het podium om Sleep Now In The Fire in te zetten. Na deze Rage Against The Machine-cover is het de beurt aan de drie overgebleven heren van Audioslave om de eer te bewijzen aan Chris Cornell door het nummer Cochise instrumentaal te spelen met in het midden van het podium slechts een microfoon op een standaard belicht door twee spotlights. Morello zet het publiek hierbij aan met een “You have to be the voice of Chris now”, waarbij het geheel bezwete, maar nog niet vermoeide publiek trouw de ode aan Chris Cornell brengt.

Na deze muzikale overgang dendert de band wederom voort met nummers als Bullet In The Head en Living On The 110. De avond wordt afgesloten met de krakers Fight The Power, Killing In The Name en na de absolute uitsmijter Bombtrack eindigt in Tivoli een energieke avond vol hiphop, metal, rock, een springend en enthousiast publiek en politiek geëngageerde muzikanten.

Prophets Of Rage in TivoliVredenburg
Gezien op 19 augustus 2019
Concertverslag door Martin Baptist
Foto’s door Cristel Brouwer

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.