Rammstein in Goffertpark (fotoverslag)

 • rammstein
 • rammstein
 • rammstein
 • rammstein
 • rammstein
 • rammstein
 • rammstein
 • rammstein

Gisteren zette Rammstein het Goffertpark letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam! De Duitse band speelde de eerste van twee shows voor een enorm publiek in Nijmegen en maakte er traditiegetrouw een spannend – en heet – spektakel van.

Rammstein

Rammstein in Goffertpark
Gezien op 4 juli 2022
Foto’s door Tineke Klamer

 

44 Reacties

 1. Astrid Esders 5 juli 2022 Reageer

  Te druk, 1e keer dat ik niks heb kunnen zien van het podium, jammer. Ook geen schermen aan, wel al die uren ervoor…..en op het moment supreme….noppes…waardeloos. genoten vd muziek maar 50.000 is echt de max op dit veld.

  • Soraya 6 juli 2022 Reageer

   Ik heb exact hetzelfde ervaren. Geen probleem met drukte voor zo’n bijzondere ervaring maar dan moet die er wel zijn. Als je niet in de feuerzone stond of korter dan 1.85 was was er niks te zien. De audio was top voor een buitenlocatie maar dat was het. Ik ben tegen het einde van de avond aangerand door 2 mannen van middelbare leeftijd op een open plek achteraan. Geeft het allemaal een nare bijsmaak.

  • Johan 7 juli 2022 Reageer

   Helemaal eens en herkenbaar.

 2. Rick 5 juli 2022 Reageer

  Heb je azijn op vanmorgen @astrid. Het was geweldig. En ja er zijn veel mensen, en door corona zijn we dat misschien niet meer gewend. Ik heb geweldig genoten. Eigenlijk maar 2 minpuntjes: te weinig toiletten en een biertje voor €5,25….

  • Tally 6 juli 2022 Reageer

   Precies , goeie show .
   Gezellige mensen jong en oud . Wel bijna gelijk aan 2019 maar dat mag de pret niet drukken.genoten ten top

  • Eric 6 juli 2022 Reageer

   Nee, het heeft niks met azijn te maken. De schermen stonden te laag en als je geen 1,90 meter bent, zag je niks van het podium. En ik stond vrij vooraan. De show was geweldig, maar van het podium heb ik amper wat kunnen zien. Via telefoons van anderen die stonden te filmen heb ik soort van mee kunnen kijken.

  • astrid 6 oktober 2022 Reageer

   Azijn lust ik niet en ben grote fan maar wel klein, 1,64m en dus weinig gezien de 1e dag zonder schermen…. 2e dag rechts gaan staan, ging iets beter. Maar meer dan 50.000 op ons veldje is echt gewoon te veel….. dus niet piepen over duur bier, dan drink je maar iets minder, maar 90 euro of meer voor n kaartje en dan niks zien is toch minder…..

 3. Wilfried 5 juli 2022 Reageer

  Geweldige show alleen zoals beschreven door Rick drank veel te duur

 4. Jimmy 5 juli 2022 Reageer

  Dat de show geweldig was staat buiten kijf.
  Wat ook heel duidelijk was dat er teveel mensen waren en zodoende het op geen enkele wijze mogelijk was om fatsoenlijk en binnen een redelijke tijd jezelf van eten, drinken en merchandise te voorzien.
  Daar wil ik ook nog het verplaatsen op het terrein aan toevoegen, die ruimte was er domweg nauwelijks door de krapte.
  Zowel bij binnenkomst als na afloop heb ik kunnen aanschouwen hoe kinderen en ouderen in de verdrukking kwamen.
  De tol die je betaalt om een concert anno 2022 te kunnen bezoeken?
  Nee, ik denk het niet en voor mij persoonlijk een doorslaggevende factor om dit nooit meer te doen.
  En inderdaad, de catering; overgeleverd zijn aan en wetende dat het winstbejag ook niet iets is wat i/d toekomst zal normaliseren, het maakt het er echt niet meer leuk op.
  Gelukkig was de band zo gaaf dat tijdelijk veel ongenoegen over de gang van zaken naar de achtergrond verdreven werden.

 5. Frank 6 juli 2022 Reageer

  Net thuis van de 2e dag (ja alle 2 de dagen geweest) het alles hierboven beschreven weinig last van gehad. Ja het was druk en dingen duren wat langer. Dat is onvermijdelijk bij shows van dit kaliber. Het is puur hoe druk je jezelf erover gaat maken.
  Vergeet ook niet dat er wel even 65.000 man per dag in dat park staat.
  Verder hele dikke show, zelfs de 2e dag aangenaam verrast en 100% elke cent waard.

 6. willy smits 6 juli 2022 Reageer

  waarom geen rammstein in gesloten ruimtes bv gelredome

  • Joep 6 juli 2022 Reageer

   Rammstein binnen??
   Dan fikt de tent af
   En gelredome is totaal ongeschikt voor concerten, baggerakoestiek

   • Joost 6 juli 2022 Reageer

    De Akoestiek valt wel mee, 10x beter dan Arena.
    Dak is veel te laag voor dit soort shows.

  • Johannes 6 juli 2022 Reageer

   Ik heb Rammstein een paar jaar geleden gezien in de Gelredome en dat was qua geluid niet te doen, in 2019 in De Kuip ging prima en Goffertpark was op zich ook prima.

 7. FordCMAX 6 juli 2022 Reageer

  @willy Smits
  Vanwege de grote capaciteit van het goffertpark. En Rammstein wil sowieso niet in Arnhem spelen.

 8. Roel Oosterling 6 juli 2022 Reageer

  Ik ben op de maandag 4 juni naar Rammstein geweest. De reis naar het goffertpark was leuk tot in Oss. Want toen was er op eens een kapotte bovenleiding en reed de trein niet verder. Uiteindelijk toch rond 19.00 verder kunnen reizen met de trein. Hierna met de pendelbus van Nijmegen cs naar het Goffertpark. Prima geregeld. In het Goffertpark was het druk en ik heb een half uur moeten wachten bij de merchandise stand. De show was heel gaat. Veel geluid en vuur. Na de show heb ik bij de pendelbussen in de rij gestaan. Dit concert was zeker 4,5 sterren van de 5 sterren. Ofwel een 9 uit 10.

 9. Mim 6 juli 2022 Reageer

  Ik woon in Nijmegen en ik vind de concerten in de Goffert altijd helemaal top! Alles heel goed geregeld! Je moet het in relatie zien tot het aantal mensen dat er is. En ja dan is het druk idd, gezellig toch? En een biertje is idd duur. Wc’s waren er echt genoeg! Als je niet de aanpas-knop kunt omzetten moet je wegblijven! Ik vind de sfeer in dit park altijd zo mooi; kan niet tippen aan een stadion!

 10. Henk 6 juli 2022 Reageer

  5 juli geweest en i.d de versnaperingen waren duur, maar de muziek maakte alles goed. Was heel druk en ik vond het persoonlijk jammer dat er achter geen schermen waren, waardoor er niks te zien was van wat er op het podium gebeurde. Ga nooit twee keer naar dezelfde band, maar voor Rammstein maak ik graag een uitzondering. Dan in de Feuerzone. Ik vind het Goffertpark een geweldige locatie voor een concert, ondanks de 2 uur sturen.

 11. Eric 6 juli 2022 Reageer

  Wij stonden gisteren in de feuerzone en hadden perfect zicht, 20 meter van het podium af.
  Eten en bier halen geen enkel probleem.
  Maar wel kaarten van 108 euro, dat is dan weer de prijs die je betaalt om het goed te kunnen zien:-)

 12. Hank 6 juli 2022 Reageer

  Goffertpark is ongeschikt, Rammstein in de Kuip gezien en ok, iets minder sfeer maar dan zie je wél iets. Stond nu links naast “Engel” podium en zicht was gewoon slecht. Teveel mensen, Kuip 50K en Goffert 65K. Volgende keer kaarten vooraan want deze attractie moet je niet missen. Om 23:30 binnenstad Nijmegen “dood”, is dat bewust?

 13. Hanneke de Boer 6 juli 2022 Reageer

  Was mijn eerste keer, op 67 jarige leeftijd. Genoten! Ja het was krap maar de sfeer was geweldig! Kan n waarschijnlijk een week niet lopen maar dat heb ik er graag voor over!!

 14. Yvonne 6 juli 2022 Reageer

  Sfeer was goed, heel ontspannen ondanks de drukte.
  De drinks en het eten duur (maar dat weet je). Rijen voor wc en drinken/eten zagen er lang uit, viel best mee.

  Echter kom ik totaal niks zien. Podium al helemaal niet, schermen hingen zijdelings en te laag.

  Ook veel bekende oude nummers niet gespeeld. Jammer. Engel werd helemaal verknald, had echt verwacht nog eens de echte versie erna of aan het einde te horen.

  Dus nee, had hogere verwachtingen.
  En nee, ik heb geen azijn gedronken

 15. jantsje keimpe meijer 6 juli 2022 Reageer

  het was top pake en beppe hebben genoten stonden vooraan dank je wel kids voor dit super kado.

 16. Jan Willem 6 juli 2022 Reageer

  Wij hebben een top avond beleefd, prima sfeer, alles goed te volgen. Vervoer (met eigen auto) ging prima. Ja het was druk, maar dat weet je van tevoren….
  Wij vonden het alleen vreemd, dat Rammstain het publiek vroeg om niet met je telefoon te filmen/fotograferen. Koekoek, anno 2022 en als je zo’n geweldige show geeft; probeer dan maar eens van je telefoon af te blijven ….
  Wellicht was het beter geweest om grotere schermen neer te zetten, want die waren idd ietsje te pietepeuterig voor de mensen die achteraan stonden…
  Verder alle lof voor de organisatie van zo’n mega evenement !

  • Anoniem 6 juli 2022 Reageer

   Jan-Willem. Ik betaal geen
   Hoop geld om tegen een telefoon scherm aan te kijken steeds. Ik had ook zo een voor me. Staan. Na paar keer was ik er wel klaar mee. Geniet van het concert

 17. Arno timmermans 6 juli 2022 Reageer

  Jan-Willem. Ik betaal geen
  Hoop geld om tegen een telefoon scherm aan te kijken steeds. Ik had ook zo een voor me. Staan. Na paar keer was ik er wel klaar mee. Geniet van het concert

 18. Freddy 6 juli 2022 Reageer

  Ik als dan zat in de firezone!! Ik koop altijd deze plaatsen maar nu was het te druk lees VOL en daar betaal je niet voor normaal is er meer ruimte op de plekken
  Kortom de ondernemer wil snel veel geld verdienen!! En straks maar janken als ze weer steun nodig hebben , wij hebben ze geholpen en nu melken ze ons uit !!Als het zo blijft dan komt er straks een diamant cirkel in een golden cirkel
  Jammer

  Maar het concert was perfect !

 19. Dinie 6 juli 2022 Reageer

  Heb erg genoten nergens geen last van gehad vervoer prima geregeld ,toiletten enz ook geen problemen mee gehad wel een rij maar ging snel. Alleen de muntjes en bier vond ik erg duur. Maar geweldige optreden geweest had niet anders verwacht .

 20. Lotte 6 juli 2022 Reageer

  Op mijn 70ste met mijn 2 kinderen naar Rammstein!!!
  Het was geweldig!

 21. John Uit Tubbergen 6 juli 2022 Reageer

  Heb genoten van het concert. De feuerzone is ideaal maar er stonden veel illegale bezoekers die op handige manier aan een bandje zijn gekomen. Ben zelf ook benaderd maar geweigerd om mijn hard copy ticket af te geven. Vond consumptie wel duur en bleef zitten met te veel aan bonnen. Voor de rest was het aanpassen. Dat weet je bij 65000 mensen. Ga volgende keer en weer vooraan.

 22. Tubbergen 6 juli 2022 Reageer

  Heb genoten van het concert. De feuerzone is ideaal maar er stonden veel illegale bezoekers die op handige manier aan een bandje zijn gekomen. Ben zelf ook benaderd maar geweigerd om mijn hard copy ticket af te geven. Vond consumptie wel duur en bleef zitten met te veel aan bonnen. Voor de rest was het aanpassen. Dat weet je bij 65000 mensen. Ga volgende keer en weer vooraan.

 23. Tubbergen 6 juli 2022 Reageer

  Heb genoten van het concert. De feuerzone is ideaal maar er stonden veel illegale bezoekers die op handige manier aan een bandje zijn gekomen. Ben zelf ook benaderd maar geweigerd om mijn hard copy ticket af te geven. Vond consumptie wel duur en bleef zitten met te veel aan bonnen. Voor de rest was het aanpassen. Dat weet je bij 65000 mensen. Ga volgende keer en weer vooraan.

 24. Tubbergen 6 juli 2022 Reageer

  . De feuerzone is ideaal maar er stonden veel illegale bezoekers die op handige manier aan een bandje zijn gekomen. Ben zelf ook benaderd maar geweigerd om mijn hard copy ticket af te geven. Vond consumptie wel duur en bleef zitten met te veel aan bonnen. Voor de rest was het aanpassen. Dat weet je bij 65000 mensen. Ga volgende keer en weer vooraan.

 25. Ed 7 juli 2022 Reageer

  Ik ben vaker naar Rammstein geweest en ook nu stelden ze zelf zeker niet teleur. Het geluid was goed en de energie die er van de show af kwam was weer prima. Heerlijk vuurspektakel ook weer. Wel werd de show mooier toen het donkerder werd buiten en dat deed in eerste instantie wat af aan de sfeer voor ons.

  Het was zeker even slikken met de prijzen die gevraagd werden voor dranken en eten (zeker vs de hoeveelheid) maar die knop ging uiteindelijk ook wel om. WC’s waren verder prima geregeld.

  Het voorprogramma van de twee pianisten viel wat mij betreft totaal uit de toon en had niet gehoeven. Wel had ik vermaak van livebandjes in de eerdere uren leuker gevonden dan cdtjes van Rammstein blijven draaien de hele middag.

  Ik was ook blij met de melding (en over het algemeen redelijke opvolging, tot de echte vlammen kwamen) van geen opnames met de mobieltjes. Een paar eencelligen hielden het opnemen met mobieltjes toch stug vol en beleven graag het concert nog eens in slechtere kwaliteit thuis dan live blijkbaar, maar ik heb veel erger meegemaakt en dan is de show volgen überhaupt al een uitdaging. Over het algemeen hing er ook een goede sfeer.

  Me nog wel even verbaasd over een VIP? lounge links van het veld vol met 60+ ers.Daar leek het niet heel gezellig. Hadden Beethoven verwacht en werden verrast?

  Kudos overigens aan de organisatie van het bus vervoer. We waren snel weer op het parkeerterrein en ook snel weer daar vanaf.

 26. Dave 7 juli 2022 Reageer

  Rammstein zetten een prachtige show neer, het vuurwerk was spectaculair en de muziek overweldigend.
  Helaas heb ik hier maar beperkt van kunnen genieten. Met mijn 1.80m ben ik nét lang genoeg om een paar dingen op te pikken tussen de dichtgepakte massa van hoofden en smartphones maar voor mijn vriendin was het een totale deceptie.
  Het podium was te laag en de 2 geplaatste schermen waren ook niet zichtbaar, als er dan zoveel man op elkaar gepakt staan met telefoontjes is het zicht minimaal.

 27. Anja 7 juli 2022 Reageer

  Het was een geweldige show. Waarschijnlijk ben ik niet veel gewend want ik herken de problemen niet.Ik ben al 20 jaar fan maar het was mijn eerste concert, super! Ja het was druk, wij stonden vooraan, direct achter de feuerzone. Prima zicht. Consumpties waren prijzig maar ik kom daar niet om me vol te laten lopen maar om goede muziek te horen en dat is gelukt!

 28. patricia 7 juli 2022 Reageer

  top top, optreden hoor. heb alleen de bandleden niet gezien, schermen kon ik ook niet zien. Volgende keer Rammstein weer in de veltinsarena of ergens anders in duitsland. beduidend beter

 29. Ben 7 juli 2022 Reageer

  Concert was waanzinnig. Heb inderdaad niet alles goed kunnen zien, maar geluid was super goed. Een drama was de munten verkoop. Zeer lange rijen.

 30. Eline 7 juli 2022 Reageer

  Ik vond het uitermate top alleen waren er veel vervelende mensen rond de 50/60 die stil stonden en boos werden als je langs ze heen wou lopen. Kom op he! Het concert is voor iedereen. Ook waren de pendelbussen naar het station erg moeilijk te vinden. Maar verder was het fantastisch (vooral in de feuerzone). Maar man wat haat ik die vervelende mensen van 50 a 60 die er maar een beetje staan en chagrijnig zijn. Ga naar een bejaardentehuis ofzo.

 31. Bert Beertema 7 juli 2022 Reageer

  Als je naar Nijmegen gaat weet je dat het druk is.
  Geweldige show zoals in 2019 in de kuip.
  En als het drinken en eten te duur is moet je niet gaan.
  Even zoeken waar je moet gaan staan kwa uitzigt,we kunnen ten slotte niet allemaal vooraan staan.

 32. Simone 7 juli 2022 Reageer

  De show was geweldig.On fire. De sfeer top. Ik stond in de feuerzone, maar met 1.68m kon ik ook niks zien. Maar een stukje verplaatst en inderdaad mee kijken op mobiele telefoons. Volgende keer het podium hoger en schermen overal.
  Maar hoe verder alles geregeld was,dikke prima. Goede busverbinding, top parkeren. Terug in de discobus met kneiterharde Rammstein. Love it. Ja het is gigantisch, maar de locatie en hoe alles buiten het park ook geregeld was, vonden wij super.

 33. Marcus 7 juli 2022 Reageer

  Vond het geweldig, maar helaas wordt de Nederlander (meestal na 1985) steeds langer en sta je vaker tegen een rug aan te kijken. Verkochten ze maar kaartjes op lengte ondanks dat ik niet alles heb kunnen zien heb ik wel genoten, maar was de laatste keer. Het moet leuk blijven met deze belachelijke prijzen is dat niet meer.

 34. Danny 8 juli 2022 Reageer

  Het was mijn eerste concert sinds een jaar of 20….. en wat voor één! Op tijd vertrokken en de Park&Shuttle (zowel heen als terug) was prima geregeld waardoor ik om half 4 al in de Feuerzone stond, in het midden en vrijwel tegen het podium aan. De 5 uur wachten was een lange zit maar het was het meer dan waard. Op voorhand al rekening gehouden met hoge prijzen voor eten & drinken dus in de auto al het nodige naar binnen gewerkt waardoor ik binnen niets hoefde te kopen.
  De eerste slag op de drums ging dwars door me heen, heerlijk! Ontzettend genoten van de hele show, wat ging het er vaak hard aan toe! De sfeer in het publiek was fantastisch, iedereen stond lekker op zijn eigen manier uit zijn bol te gaan. Na het concert was de meest populaire merchandise helaas al uitverkocht maar dat mag de pret niet drukken.
  Een avond om nooit te vergeten!

 35. Jenny 11 juli 2022 Reageer

  Wij zijn dinsdag geweest en hebben enorm genoten. Ik ben maar 1.70mt, heb weinig podium gezien, maar dat weet je als naar een concert met 65.000 man gaat. De sfeer was top. Bedankt ook alle mensen om ons heen wij verheugen ons al op de volgende keer!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.