Bruce Dickinson: ‘Ik geef geen ene fluit om mijn reputatie’

Bruce Dickinson is naast zanger van Iron Maiden ook piloot, schermer, bierbrouwer, radio-dj en auteur. Al zijn disciplines en persoonlijke pieken en dalen komen aan bod tijdens zijn huidige solotournee An Evening With Bruce Dickinson. Daarbij staat de door Dickinson zelf geschreven biografie What Does This Button Do? centraal. Op donderdag 28 februari doet hij TivoliVredenburg in Utrecht aan. De hoofdrolspeler legt aan Lust For Life graag nog even uit wat deze show inhoudt.

“Ik zit in elk geval niet op een stoel uit een boek voor te lezen”, vertelt de goedgemutste zanger. “Dat deden we anderhalf jaar geleden, maar vond ik saai worden. Het avondvullende programma is inmiddels uitgegroeid tot een soort stand-up comedyshow vol verhalen, met ruimte voor zwarte humor, improvisatie en interactie met het publiek. Daarnaast biedt het een vrij komische kijk op het leven. In het bijzonder over het leven van een klein pokdalig joch uit een Brits mijndorpje dat via een vreemde kostschool vol pedofielen een rockster wordt – en het gaandeweg tot piloot, radio-dj en bierbrouwer schopt, en kanker krijgt. De show duurt drie uur, inclusief een half uur pauze. In het laatste uur beantwoord ik vragen van het publiek.”

Tijdens eerdere shows hoorde Dickinson al enkele opvallende en maffe vragen voorbijkomen: “Vrouwen die vroegen of ze een kind van me mochten baren, bijvoorbeeld. Ook een mooie was: ‘Herinner je je de ontmoeting met mijn moeder nog, in een hotel in Boedapest in 1982?’ Serieus een vraag! Ik dacht: oh shit, nu gaan we het krijgen… Maar gelukkig vertelde die persoon er al snel bij: ‘Wees gerust, je bent niet mijn vader. Dat heb ik laten checken.’ Hilarisch! Zo’n vraag is gewoon een cadeau. Mensen vallen meteen van hun stoel van het lachen.”

Iedereen mag dus gewoon alles vragen aan de legendarische Iron Maiden-frontman? “Ja hoor, ik geef geen ene fluit om mijn zogenaamde ‘reputatie’. Reputaties zijn er om geruïneerd te worden. Het heeft voor mij geen zin om zaken achter te houden. Daar hebben we Hollywood al voor: met zijn plastische chirurgie en andere bullshit. Ik hou het eerlijk en het liefst zo rauw en geanimeerd mogelijk.”

An Evening With Bruce Dickinson vindt op 28 februari plaats in TivoliVredenburg. Het volledige interview met de zanger lees je in Lust For Life 089, vanaf 27 maart in de winkel.
Foto Iron Maiden op Fortarock 2014: Foto: Luuk Denekamp

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.