Beth Hart in Heineken Music Hall

Dat Beth Hart populair is in ons land zal niemand die haar ooit live zag verbazen. Ooit begon ze in de kleine zaal van Paradiso en via de grote zaal aan de Weteringschans kwam ze in het Nederlandse clubcircuit terecht en werd ze al snel voor diverse festivals geboekt, Paaspop, Parkpop, Dauwpop, Huntenpop, Bospop, Zwarte Cross en Pinkpop bijvoorbeeld. En steeds wist ze een groeiende groep fans aan zich te binden. Het enige concert dit jaar in ons land (als je North Sea Jazz op 11 juli niet meetelt) vond zaterdagavond plaats in de uitverkochte Heineken Music Hall, de grootste Nederlandse zaal waarin ze als headliner heeft opgetreden. 

Om klokslag acht uur begint het optreden van Sven Hammond (het woordje Soul is sinds kort uit de bandnaam verdwenen), die het voorprogramma verzorgt. Een half uur lang zorgt de band voor een swingende show, waarbij het publiek enthousiast meedoet met zanger Ivan Peroti.

Na een even lange ombouwpauze is het dan eindelijk tijd voor de dame waarvoor iedereen vanavond gekomen is: Beth Hart en haar vierkoppige band. Naast gitarist Jon Nichols, die voor zover bekend altijd al in haar band speelde en die ook meeschrijft aan de songs, zijn dat bassist Bob Marinelli, drummer Julian Rodriguez en gitarist PJ Barth, die samen met Nichols ook de achtergrondvocalen verzorgt.

Het optreden begint stevig met Ike & Tina Turners Nutbush City Limits, dat ze samen met Joe Bonamassa opnam. Het publiek doet vanaf de eerste seconde enthousiast mee, ook al omdat Hart goed gebruikmaakt van de uitloop van het podium en daardoor als het ware tussen het publiek staat. Hierna gaat ze achter haar piano verder met de Bobby ‘Blue’ Bland-cover I’ll Take Care Of You, gevolgd door Skin en Get Your Shit Together. Op de setlist staan verder onder meer zes songs van de nieuwe cd Better Than Home, zoals de titelsong, Might As Well Smile, Tell Her You Belong To Me en St. Teresa. Verder speelt ze voor de fans bekende songs als L.A. Song, Delicious Surprise, Monkey Back, House Of Sin, Bang Bang Boom Boom, Caught Out In The Rain, Baddest Blues en Skin.

Regelmatig vertelt Hart waarover de volgende song gaat, vaak met veel humor, maar ook serieuze zaken komen aan bod, zoals de moeilijke verhouding met haar vader, haar eigen alcohol- en drugsverslavingen en haar zus die aan aids overleed. Regelmatig komen mooie en spetterende gitaarsolo’s van beide gitaristen in de songs voor, al zijn veel van de nummers rustigere pianoballads, wat wel iets gevarieerder had gemogen. Na zo’n 80 minuten gaan Hart en Nichols voorop de uitloop zitten, waarbij Beth een akoestische gitaar krijgt van ‘hubby’ Scott Guezkow. Er volgt een korte akoestische set, met daarin onder meer een mooie versie van de John Prine-countryklassieker Angel From Montgomery en The Ugliest House On The Block.

Na zo’n anderhalf uur lijkt het afgelopen, maar het publiek wil natuurlijk méér. Dus komt Hart terug om in haar eentje verder te gaan met het aan Guezkow opgedragen My California, waarna de band terugkomt en ze verdergaan met St. Teresa, Trouble en de afsluiter Tell Her You Belong To Me. Vreemd is dat ondanks dat Beth verschillende gevoelige songs speelt, een deel van het publiek er dwars doorheen blijft kletsen (over respect voor de artiest gesproken) en dat dan diezelfde mensen aan het eind van de songs een daverend applaus laten horen… Zijn dat nu de echte fans, vraag ik me af. Na precies twee uur is het concert voorbij, een enthousiaste zaal achterlatend.

Tenslotte nog een compliment voor de (Nederlandse) geluidsman, want ondergetekende is van voor tot achterin de zaal geweest en overal klonk het uitstekend! Beth Hart heeft bewezen dat ze een zaal als de HMH prima aankan, benieuwd of en wanneer ze bij de veel grotere buren zal staan!

Beth Hart in Heineken Music Hall
Gezien op zaterdag 11 april 2015
Tekst en foto’s: Harry Pater

27 Reacties

 1. Johan van Spijker 13 april 2015 Reageer

  Mooi verslag/foto’s Harry. Daar wil je bij geweest zijn. Jammer dat ze niet wat meer concerten doet in Nederland.

 2. lot 15 april 2015 Reageer

  Dat gepraat was echt heel vreemd….nog nooit zo gehoord tijdens een concert. Even vreemd was dat de heren met “crowd management” op hun shirt tijdens het concert besloten dat publiek van de trappen af moest. Geef dit aan tijdens het vol laten lopen van de zaal. Wij stonden daar vlak bij en het heeft zeker twee ballads verpest.

  • logisch 15 april 2015 Reageer

   Trappen staan aangegeven als vluchtroute. Op diverse plekken in de hmh. Misschien beter kijken voordat je deze mannen de schuld geeft???

 3. danny 15 april 2015 Reageer

  jammer dat het volume zo zacht stond :-(
  Nummers als sick ectr.moeten knallen en dat deden ze op de eerste verd. Echt niet.
  Het was zo erg dat ik op de eerste verd.het publiek op bg gewoon kon horen praten,en beth af en toe amper kon horen.

  • j.lubke 15 april 2015 Reageer

   Stond inderdaad veel te zacht…stond nogal achterin en baalde enorm daardoor. Had net zo hard moeten klinken als de muziek van de afterparty! Erg jammer…..ook de witte lampen verblinden enorm… verders lag het absoluut niet aan beth….wel jammer.

 4. mm 15 april 2015 Reageer

  Echt een super concert!! Aan haar en haar band ligt het niet.
  Maar idd het gebrek aan respect voor de artiest maar ook voor de mensen die een kaartje kochten voor een concert en niet een avond in de kroeg.
  Het maakt tegenwoordig niet meer uit, als je er wat van zegt wordt je uitgescholden en belachelijk gemaakt. Mensen die tijdens het concert al hun jassen ophaalden, om niet in de rij te hoeven staan? Mensen die met hun rug naar het podium gaan staan, echt mega irritant. Ga dan bij de bar of in de Foyer staan als je wil ouwehoeren, maar laat de mensen gewoon waar voor hun geld krijgen en dat is goeie muziek. Het maakte overigens niet uit dat het nu gebeurde, we hebben het bij Pearl Jam en Bryan Adams ook meegemaakt.

  Maar terug naar Beth, ja mega goed concert, nieuwe cd ook heel lekker. Top wijf!

 5. Anouk 15 april 2015 Reageer

  Gelukkig stond ik helemaal vooraan en had geen last van gepraat. Wel 3 stellen die meer met elkaar bezig waren (handen die onder t-shirts verdwenen, zoenen, tegen elkaar aan slapen). Boek een hotel, ga niet naar een concert!

 6. Celinda 15 april 2015 Reageer

  Vraag me af wat sommige concertgangers daar zochten!! Meiden, die met hun rug naar het podium, stonden te joelen! Schreeuwden: He, mother fucker, en dat soort uitlatingen en bezig waren om dronken te worden. Begrijpen doe ik het niet. Ga dan naar een disco of zo. Beth is uniek en ik ben blij dat ik haar live heb mogen zien en horen.

 7. Ashling 15 april 2015 Reageer

  Het concert was ontzettend goed. Genoten van alle nummers en haar heerlijke stem! Alleen het gepraat was ronduit meer dan irritant en respectloos! Ook als je er wat van zei trok men zich daar niks van aan. Ik begrijp niet wat die mensen daar zoeken. Ga dan naar de kroeg maar verpest niet de avond van een ander op die manier.

 8. Marjon 15 april 2015 Reageer

  concert was geweldig, wat een dijk van een stem maar ben wel wat harder geluid gewend waardoor je nu het gepraat irritant goed hoorde.

 9. Jaap 15 april 2015 Reageer

  … dat gepraat er tussendoor! Zie dat wij niet de enigen waren die ons er aan ergerden. Ga naar de kroeg als je wilt kletsen.
  Gelukkig was het een fantastisch concert.

 10. Marko 15 april 2015 Reageer

  Wederom een zeer goed optreden, maar er gaat niets boven zalen als Paradiso, al kan Beth Hart veel grotere zalen makkelijk aan. Juist bij haar is het fantastisch als de hele zaal vlakbij haar is, de HMH blijft toch een beetje een sporthal, ondanks het uitstekende geluid. Het praten van mensen, komt dat niet omdat er door deze zaal eigenlijk te weinig contact is met de artiest? en mogen de mensen dan ook niet meer meezingen?! Ik ben nu bij ongeveer 7 concerten van Beth Hart geweest, de HMH vind ik de minst leuke zaal, ondanks haar fantastische optreden.

  • j.lubke 15 april 2015 Reageer

   Niks aan toe te voegen helemaal mee eens!

 11. os 15 april 2015 Reageer

  Was waanzinnig goed . Gewoon geweldig . MAAR JA STONDEN HEEL WAT Kippen die maar bleven ouwehoeren .Echt verschrikkelijk .

 12. Angela 15 april 2015 Reageer

  Ik had me er zo op verheugd en ja ik heb ook genoten, maar heb me ook geërgerd aan die kuttelefoons, die steeds mijn gezichtsveld blokkeerden. Verdorie, en ik zag al zo weinig omdat iedereen groter lijkt te zijn. Verder….wat een vrouw! wauw!
  p.s. waarom die telefoons? Ik snap het echt niet!

 13. Anita de Grutter 15 april 2015 Reageer

  Wij zijn samen met kennissen naar het concert van Beth Hart geweest. Ik ben zelf zover mogelijk naar voren gelopen, omdat ik graag Het concert van dichtbij wil meemaken, en alles goed kunnen zien. Beth Hart en haar band was in een woord GEWELDIG. En wat een stem heeft die vrouw. Haar stem is gevoelig, rouw, doorleefd maar wel mooi. Beth ziet er goed uit en dat mag ze best laten zien. Het is de 2 de keer dat wij haar zien. In 2013 hebben we haar in Paradiso gezien. Wij persoonlijk vinden het in Paradiso wel gezelliger en persoonlijker. Maar al met al hebben wij ontzettend genoten van haar concert en zeker voor herhaling vatbaar.

 14. Ineke van Dijk 15 april 2015 Reageer

  Ik vond het een fantastisch concert,maar de HMH vond ik te weinig intiem, waardoor voor mij de ballades te weinig tot hun recht kwamen.
  De cd is prachtig!!
  En inderdaad het geklets was heel irritant!!

 15. Éllen 15 april 2015 Reageer

  het was een geweldig concert. Ik en me zus stonden boven waar het bloedheet was. Mijn zus heeft een half uur op de gang gezeten omdat zij beroerd werd van de hitte. Dus wat meer frisse lucht zou niet verkeerd geweest zijn. Maar Beth was gewldig.

 16. Nicolien 15 april 2015 Reageer

  Ik kan alleen nog maar herhalen wat al geschreven is, nl een onvergetelijk goed concert. Wat een stem, wat een performer en wat een leuk mens.
  Ook wij hebben ons geërgerd aan het geouwehoer tijdens het concert.
  Ik snap niet dat er geen officials zijn die deze lui eruit sturen, of zijn ze bang dat er te weinig bier verkocht wordt.
  Ook het geluid harder vind ik geen oplossing. Dit was nou eindelijk is een concert waarbij je de zang kon verstaan. Vaak wordt deze weggeblazen door een muur van geluid. Nee, gewoon die ouwehoeren eruit gooien de volgende keer.

 17. Kees de wit 15 april 2015 Reageer

  de tickets twee maal duurder maken , dan komen er alleen echte fans en ben je van dat gepraat af .
  Jammer van je geld , maar je krijgt dan wel een goed concert.
  Bierkraan gewoon dicht alleen in de pauze tappen!

 18. FrankR 15 april 2015 Reageer

  Het kletsen tijdens een concert is iets waar ik me ook verschrikkelijk aan erger. Het komt steeds vaker voor. We waren laatst bij Anouk en tijdens de 2 concerten in Ziggo Dome was het erg onrustig in de zaal. Het 2e concert heeft Anouk gevraagd of de kletskousen naar een kroeg wilden verhuizen. Misschien is het goed om een tekst op de ticket op te nemen: U wordt verwijderd uit de zaal indien u zich met andere zaken bezighoudt dan het luisteren naar de muziek!

 19. esther 16 april 2015 Reageer

  Heb r echt naar uit gekeken n Beth was Top!
  Jammer dat k constant tegen n camera of foon aankeek!

 20. Inge 16 april 2015 Reageer

  Heel vervelend voor de mensen die meer naar achteren stonden dat irritante geklets, mensen verpest het niet voor anderen! Je kijkt uit naar een optreden, melden op tickets dat je je mak houdt tijdens concert is goed idee. Gelukkig stonden wij vooraan, je vergeet alles achter je, niet te warm, goed geluid, woww wat een vrouw en wat een geweldige stem nog steeds. Persoonlijk heb ik ook liever Paradiso maar dit was ook grandioos!

 21. carmen cremers 16 april 2015 Reageer

  Prachtig verslag Harry Pater, alsof ik er heel even bij was. Volgende keer wil ik dat weer zeker zijn en ik beloof dat ik net als bij de voorgaande concerten van Beth ademloos sta te genieten!

  Lieve groet, Carmen
  Kijk nu al uit naar je volgende verslag!

 22. erik 18 april 2015 Reageer

  Heb weer genoten maar volgende keer weer in Paradiso hoop ik, zonder die irritante mobieltjes en de kippen op stok

 23. Bigfranky de Jager 18 april 2015 Reageer

  BETH HART AND SCOTT[HER HUSBAND] AND HER BAND ARE AMAZING!!!!!!! SHE IS ONE OF THE MOST HARD WORKING ARTISTS [AND JOE BONAMASSA]IN THE SHOWBUSINESS——–I MET THEM FIRST AT OUR PINTBAR IN 2O12 AND LATER IN ANTWERP ON TOUR WITH BLONDIE CHAPLIN[EX STONES]. IN 2013 [JUNE 29 -AND JUNE30-]THEY DID 2 SHOWS IN CARRE AMSTERDAM AND THE SHOWS WERE RECORDED AND THE ALBUM AMSTERDAM WAS BORN!! PLATINA IN THE U.S.A……HER VOICE IS A MIX FROM JANIS JOPLIN -ETTA JAMES AND AMY WINEHOUSE—-BUT THERE IS ONLY ONE BETH HART!!!!!!!!!!ONE LOVE BIG FRANKY AND ANGIE—BIG KISS FROM AMSTERDAM [BACK FROM TURKEY]XXXXXX

 24. Amy-May de Graaf 28 april 2015 Reageer

  Wat een optreden, dit had ik voor geen goud willen missen! Blij dat ik hierbij mocht zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.