Rock Am Ring: dag 3 – festivalverslag

Rock Am Ring maakte zich afgelopen zondag op voor een derde dag vol muziek. Op de planning stonden onder meer System Of A Down, Prophets Of Rage, Alter Bridge en Airbourne. Op zo’n derde festivaldag duurt het altijd wel even voor iedereen weer goed op gang komt, maar gelukkig waren er Frank Carter & The Rattlesnakes om de Crater Stage te openen. De band zette iedereen direct in beweging. Een circlepit rond Frank zelf, of zelfs eentje tot ver langs de security omheining van het licht en geluid, de man kreeg het allemaal voor elkaar. 

Met de Amerikaanse metalcoreband Code Orange gaat het er op de Volcano Stage redelijk stevig aan toe. Tijdens het optreden van het Franse Gojira komt er al wat meer volk kijken, maar ook Henning Wehland zorgt voor een Duits feestje op de Crater Stage met zijn ‘Die Letzte An Der Bar’-show. Het publiek heeft zich deze dag dus wat verspreid over heel het festivalterrein.

Het Rock Am Ring-publiek is daarom misschien iets minder talrijk aanwezig voor het hoofdpodium. Ze laten wel zien dat ze ‘Ready To Rock’ zijn tijdens het concert van de Australische hardrockband Airbourne. Zanger Joel O’Keeffe verdwijnt traditiegetrouw ook even in het publiek om tussen blok 1 en 2 verder te spelen. De Duitsers blijven echter trouw aan hun eigen artiesten en daarom heeft zich bij de Crater Stage een grote groep fans verzameld om naar Marteria te kijken. Maar Duitse rap en hiphop is niet echt ons ding, dus gaat onze aandacht al snel terug naar Alter Bridge op de Volcano Stage. Myles Kennedy en zijn kompanen hebben een nieuw album (The Last Hero) uit, maar brengen daar maar een paar nummers van. Het Rock Am Ring-publiek laat zien klaar te zijn voor een rustig nummer als Blackbird, waarbij veel rijen van links naar recht wiegen. Metalingus laat hen wel wat meer rocken.

Daarna zijn we vooral nieuwsgierig naar Prophets Of Rage. Deze band bestaat uit voormalige bandleden van Rage Against The Machine, Audioslave, Public Enemy en Cypress Hill. Dat belooft dus veel goeds. Rock Am Ring krijgt wel even te maken met een regenbui, maar die duurt gelukkig niet te lang. Als we even denken dat de Duitsers niet goed wakker geworden zijn op zondag, dan zijn ze dat absoluut ineens wel wanneer Prophets Of Rage begint. Al die oude nummers van die verschillende bands, het brengt wat herinneringen boven bij veel mensen. Een aantal van die nummers is momenteel wel actueel: Take The Power Back, Bombtrack… er komt veel reactie op. Wanneer de heren aan een hiphop-medley beginnen, dan gaat het publiek helemaal uit de bol. Soms zie je groepjes streetdancen, maar er wordt vooral ook heel luid meegezongen als ze onder meer Insane In The Brain of Jump Around brengen. Het publiek gaat er helemaal voor. Zaterdag waren er veel mosh/circlepits, vandaag zijn er nog meer. Prophets Of Rage krijgt ook even gezelschap van Serj Tankian (zanger van System Of A Down). Hij zingt mee tijdens Like A Stone van Audioslave en samen brengen ze zo een ode aan de recent overleden Chris Cornell. “Dangerous times call for dangerous songs, and this one’s by far the most dangerous one!” Daarmee kondigt rapper B-Real Killing In The Name aan. Iedereen gaat totaal uit de bol. Niemand staat stil en iedereen zingt heel luid mee. Misschien wel het meest memorabele moment van Rock Am Ring 2017!

Maar daarmee is het zeker nog niet klaar. System Of A Down mag het feestje aan de Volcano Stage afronden. En dat doen de vier heren op een geweldige manier. Meer dan anderhalf uur vuren ze de ene hit na de andere af. De band heeft heel veel verschillende ritmes in hun nummers en dat maakt dat het publiek de ene keer geweldig staat te dansen en de andere keer headbangt of grote circlepits creëert. Songs als Chop Suey! en Toxicity worden misschien het luidst meegezongen, maar eigenlijk zijn het allemaal bekende nummers die het Duitse publiek heel erg kunnen bekoren. Met deze geweldige set van System Of A Down wordt Rock Am Ring afgesloten met een knaller en zal editie 2017 ook muzikaal herinnerd worden – en niet enkel vanwege de mogelijke terreurdreiging.

Rock Am Ring – Dag 3
Gezien op zondag 4 juni 2017
Foto’s: Edwin Houdevelt

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.