Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators in HMH

 • slash

In lijstjes met de beste gitaristen staat rockicoon Slash bijna altijd hoog genoteerd en hij liet met fantastisch gitaarspel in een uitverkochte Heineken Music Hall nog eens horen waarom. Hij wisselde zijn werk met Myles Kennedy af met opvallend veel Guns N’ Roses-nummers, met als grote verrassing Double Talkin’ Jive. Het gevolg was een uitzinnig publiek en een band die het erg naar z’n zin had op het podium.

De stampvolle zaal is al aardig voorverwarmd door openingsact Monstertruck, want bij opener You’re A Lie van het album Apocalyptic Love zit de stemming er meteen in. Als daarna Guns N’ Roses-klassieker Nightrain volgt, weet iedereen wat voor een avond het wordt: een heerlijke rock & roll-show met fantastische gitaarsolo’s, door de lucht vliegend bier, een paar jointjes en kippenvel.

Uiteraard krijgt het dit jaar uitgekomen album World On Fire volop de aandacht. Veel wordt er niet over gezegd, want Slash en zanger Myles Kennedy zijn mannen van weinig woorden. Af en toen een ‘thank you’ is genoeg. Er komen wel zeven nummers van de plaat voorbij en ook het solowerk van Slash wordt zeer gewaardeerd door de menigte.

Toch weet het publiek nog steeds waar de gitarist vandaan komt en hij weet het zelf ook. Gelukkig is Slash iemand die zijn verleden omarmt en geeft hij de mensen wat ze het liefst horen: Guns N’ Roses. Maar liefst zeven nummers van die band komen voorbij. Grote verrassing op de setlist is Double Talkin’ Jive, dat Myles Kennedy en The Conspirators voor het eerst live spelen. Dit blijkt geen probleem voor de mannen en ze zetten prima uitvoeringen neer van onder andere het eerder genoemde Nightrain, Mr. Brownstone en Sweet Child O’ Mine.

Axl
Natuurlijk roept elke zanger die Guns N’ Roses-nummers zingt de vergelijking met Axl Rose op. De rossige heethoofd werd onlangs tot beste zanger aller tijden verkozen, maar is tegenwoordig geen schim meer van de frontman die hij eind jaren tachtig en begin jaren negentig was. Myles Kennedy kan misschien niet tippen aan de Axl van toen, maar zet meer dan uitstekende versies neer van de oude GN’R-nummers . Daarnaast laat ook bassist Todd Kerns horen dat hij over een goed stel stembanden beschikt en zingt hij Doctor Alibi en You’re Crazy moeiteloos, tot genoegen van de zaal. Dit doet een beetje denken aan de Guns N’ Roses-dvd met de show uit 1992 waarbij bassist Duff McKagan Attitude van The Misfits zingt.

Een van de hoogtepunten van de avond is de lang uitgesponnen versie van Rocket Queen. Halverwege het nummer neemt Slash het heft in handen en begint hij aan een tien minuten durende solo, waarbij hij helemaal losgaat. Hij test even hoeveel hoge tonen hij uit z’n geliefde Les Paul kan toveren en de plukken haar die onder zijn karakteristieke hoed vandaan komen zwiepen als de flaporen van een blije Hush Puppy heen en weer. Wanneer hij klaar lijkt te zijn, en een groot applaus krijgt, gaat hij nog een rondje. De zaal smult ervan alsof het manna uit de hemel is, na veertig dagen zonder eten in de woestijn te hebben rondgedwaald.

Perfect einde
Slash zou op dat moment net zo goed een nummer van Taylor Swift in kunnen starten, dan had de zaal het ook goed gevonden. Maar dat doet hij toch niet. Hij laat nog wat songs van zijn nieuwe album horen en werkt daarmee toe naar meezinger Sweet Child O’ Mine, waarna ook Velvet Revolver’s Slither voorbijkomt. De zaal springt en zingt en wordt bedankt door Kennedy, die daarna de band voorstelt. Dan is het tijd voor de toegift. Die bestaat uit Wicked Stone van de nieuwe cd en Paradise City, dat het perfecte eind is van de avond. De scheuren waren al zichtbaar, maar hiermee blaast Slash het dak eraf en het ligt nu in de tweede ring van de Arena.

Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators in Heineken Music Hall
Gezien op maandag 24 november 2014
Foto’s: Megin Zondervan

3 Reacties

 1. Martin 25 november 2014 Reageer

  Was inderdaad een erg sterke show. Geen ballads, gewoon lekker rocken.

 2. Martin van W. 25 november 2014 Reageer

  Fenomenaal! Sterk voorprogramma, onbekende Canadese rockers Monstertruck. Goede gitarist met Angus Young-capriolen zonder te overdrijven.

  Slash is gedreven en overtuigend sterk. Myles Kennedy hoeft niet met Axl Rose te worden vergeleken, zijn vertolkingen zijn van een andere dimensie. Deze bandsetting speelt Rock 2.0. Met de professionaliteit van The Conspirators met de frivole Todd Kerns is het goed rocken geweest voor de maatjes Slash & Myles.
  Wat een genot voor de band én het publiek!

 3. Hans 26 november 2014 Reageer

  Het was een super concert.Ze waren in topvorm,en straalde plezier uit. De sfeer was helemaal goed. Wauw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.