Recensie Mammoth WVH – Mammoth WVH

Wolfgang Van Halen heeft een fijne neus voor catchy poprock

In tegenstelling tot veel ander kroost van beroemde verwekkers (dag, Julian L.) doet Wolfgang Van Halen niet de minste moeite om als pa Eddie te klinken. We noteren wat citerende plaagstootjes op de gitaarhals in de opener Mr. Ed, wat gezien die titel ook wel zo toepasselijk is, maar geen van de overige 13 tracks zou in puur stilistische zin níét uit de toon gevallen zijn op een album van het oude familiebedrijf.

Wolfgangs toonvorming en aanslag kunnen doorgaans niet afwijkender zijn dan die van z’n vader en als componist lijkt de zoon veel meer beïnvloed te zijn door de alternatieve rock en grunge-lite van de vroege jaren negentig – de periode waarin hij opgroeide. Tegelijkertijd beschikt hij over een fijne neus voor catchy poprock (Think It Over, naar Wolfgangs eigen zeggen het favoriete nummer van wijlen VH senior). Mammoth WVH is een onemanband en het grootste compliment dat je deze studiolaborant kunt maken is dat je je daar als luisteraar nooit van bewust bent.

Genoten van deze recensie van Mammoth WVH? Bekijk hier meer cd-recensies van muziekblad Lust For Life.

Meer lezen over pa Eddie Van Halen? Bekijk hier Lust For Life 106!

4 / 5 stars     

2 Reacties

  1. Martin van W 21 juli 2021 Reageer

    Hoewel ik het eens ben met de inhoud van de recensie van Chris doet het ruim onvoldoende recht aan de kwalitatieve impact van dit debuut. Wat een album! Ik heb het nu ca 30 keer geluisterd in een week of 4, het verveeld geen seconde, integendeel.
    Voor iedere rockliefhebber een lust voor de oren. Luisteren, dames en heren!

  2. Rob Bening 4 februari 2022 Reageer

    Van Halen sr. zou trots zijn op dit album, wat een power! Ik heb de cd inmiddels ook al bijna grijs gedraaid. Stone bijv. klinkt als een clash tussen The Beatles en Led Zeppelin, om maar wat te noemen. Van Halen jr. heeft fantastische leermeesters gehad, waaronder zijn pa, oom, Billy Sheehan, Mark Tremonti en meer. Hulde voor deze alleskunner!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.