Bruce Springsteen & The E Street Band in Landgraaf (fotoverslag)

Was het de laatste keer in Nederland? Het is een veelvoorkomende vraag bij fans en recensenten wanneer een legendarische rocker weer eens naar ons land afreist. In het geval van Bruce Springsteen wakkert de boodschap die hij tijdens deze tour verkondigt (‘Pluk de dag!’) de speculatie alleen maar verder aan. Het is wellicht een veel te voorbarige gedachte, want zelfs al zouden de marathonshows met The E Street Band wat te intensief voor hem worden, dan nog is niet uitgesloten dat hij er in de toekomst solo op uittrekt – zoals hij achttien jaar geleden deed tijdens de Devils & Dust Tour.

Los daarvan zit The Boss duidelijk nog vol energie, zoals vorige maand al bleek tijdens twee bejubelde shows in de Johan Cruijff ArenA – waarbij zelfs een val op het podium op dag twee hem er niet van weerhield om er een fantastisch concert van te maken. Zondagavond gaven Springsteen en zijn band de derde en laatste Nederlandse show. Op Megaland in Landgraaf ditmaal, waar komend weekend het hem niet onbekende Pinkpop losbarst. Naast minimale wijzigingen in de setlist was het concert in nog een ander opzicht anders dan het eerste optreden in Amsterdam: het was snikheet. Gelukkig werden er genoeg voorzorgsmaatregelen getroffen om een waardig einde te kunnen breien aan wat ongetwijfeld de geschiedenis ingaat als een legendarische reeks shows – of het nu Springsteens laatste in Nederland was of niet. Bekijk hier de foto’s van Tiffany Peters!

bruce-springsteen-landgraaf-c-tiffany-peters

Bruce Springsteen & The E Street Band op Megaland, Landgraaf
Gezien op zondag 11 juni 2023
Foto’s door Tiffany Peters

Meer lezen over Bruce Springsteen? Bekijk hier Ode aan Springsteen, een luxueus vormgegeven, 132 pagina’s tellende special over The Boss, gemaakt door het team van Lust For Life!

13 Reacties

 1. Harry 13 juni 2023 Reageer

  Ik ben in landgraaf geweest, met een woord geweldig!!

 2. Anneke de jong 13 juni 2023 Reageer

  Het was geweldig

 3. Jelly 13 juni 2023 Reageer

  Het was geweldig!!

 4. Angelien 13 juni 2023 Reageer

  Was geweldig

 5. Dickie AUGUSTIN 13 juni 2023 Reageer

  Wat een goed concert de e street band was super . De oude rocker was in vorm .

 6. ton 13 juni 2023 Reageer

  super

 7. Frans 13 juni 2023 Reageer

  GEWELDIG! Wat een energie en plezierig straalden ze uit gisteren!

 8. Gerjo 13 juni 2023 Reageer

  GEWELDIG WAT EEN ENERGIE!

 9. Lian Vergouwen 13 juni 2023 Reageer

  Top deze dag wat een energie Bruce je bent geweldig ik had nog van een lieve man die mij niet kende het bandje van de golden circle gekregen dus Bruce van dichtbij gezien hij weet niet hoe gelukkig hij mij gemaakt heeft die dag voor mij heel speciaal fantastisch.

 10. Bram Troost 14 juni 2023 Reageer

  Het was super en geweldig

 11. David Diependaal 14 juni 2023 Reageer

  Super wat ik las jammer geen kaartje kunnen aankomen wel heel groot fan

 12. Willem neef 14 juni 2023 Reageer

  Zondag in landgraaf geweest, 70.000 mensen die uit hun dak gegaan zijn. Woensdag Düsseldorf ik ben er weer bij en kan niet wachten tot het zover is. Alles super.

 13. Cellie 14 juni 2023 Reageer

  Het was super.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.