Bekijk de nieuwe videoclip van Deep Purple

Deep Purple heeft een nieuwe videoclip uitgebracht. Throw My Bones is het eerste voorproefje van het nieuwe album Whoosh!, dat op 12 juni verschijnt.  

De videoclip van Throw My Bones wordt op de website van de legendarische hardrockband als volgt omschreven: “Een uitnodiging om een stap terug te doen en het grotere geheel te zien, een ‘call for action’ en een uitnodiging om de planeet en de huidige situatie op aarde te observeren.” Precies zoals de astronaut in de video doet, dus.

Whoosh! is de opvolger van het in 2017 verschenen InFinite. Op de website van Deep Purple zegt gitarist Steve Morse: “We hebben de dingen aan dit album toegevoegd die de hele band blij maken, inclusief Bob Ezrin.” Producer Ezrin is bekend van zijn werk op albumklassiekers van onder andere KISS, Alice Cooper en Pink Floyd.

Deep Purple bestaat tegenwoordig uit zanger Ian Gillan, bassist Roger Glover, drummer Ian Paice, gitarist Steve Morse en toetsenist Don Airey.

 

Foto: LFL030/ Jim Rakete / V2 Records

4 Reacties

 1. Larzz 26 maart 2020 Reageer

  Valt me toch een beetje tegen. Zoals Deep Purple al 20 jaar tegen valt. Het typische geluid van Jon Lord en Ritchie Blackmore wordt node gemist. Niet slecht maar een 13 in een dozijn band geluid. Absoluut niet te vergelijken met de briljante band begin jaren 70.

  • Dave 1 april 2020 Reageer

   Inderdaad. Heb ze drie jaar geleden gezien in Amsterdam. Goede band natuurlijk maar geen enkele spanning, kenmerkend voor de ouwe Purple. Zo kun je tot je 80e doorgaan.

 2. Bert 7 augustus 2020 Reageer

  Goeie muziek natuurlijk, en bewonderingswaardig dat ze doorgaan zoals ze doen, maar de spanning is er wel vanaf.

 3. Emile 8 augustus 2020 Reageer

  Is en blijft een absolute topband.
  Gillan mag dan wel niet meer de hoge tonen halen maar zijn stem is heel herkenbaar en niet weg te denken bij Deep Purple.
  Ook de nieuwe mensen zijn ontzettend goeie muzikanten.
  Heb ze vijf maal gezien in de huidige bezetting en kijk al weer uit naar het volgende optreden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.